Pljevljaku određeno zadržavanje do 72 sata, prijetio medicinskoj tehničarki na radnom mjestu

0

Državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je krivičnu prijavu protiv Damira Kadribašića zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti i odredilo mu zadržavanje u trajanju do 72 sata.

Kadribašić se tereti da je 30.marta uputio prijetnje medicinskoj tehničarki Mariji Milikić (65) na njenom radnom mjestu u Oštoj bolnici u Pljevljima.

„Dežurni tužliac Osnovnog tužilaštva u Pljevljima obavještena je da je 30.marta 2020. u Opštoj bolnici Pljevlja lice D.K. uputilo prijetnje medicinskoj radnici M.M. Osnovno tužilaštvo u Pljevljima je i u ovoj kao i svim drugim situacijama postupilo efikasno pa je od strane tužioca naloženo da se lice D.K. odmah liši slobode i protiv istog u hitnom postupku podnese krivična prijava zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu M.N. Istog dana lice je uz krivičnu prijavu sprovedeno tužiocu na saslušanje i nakon saslušanje u svojstvu osumnjičenog, postupajuća tužiteljka mu je odredila zadržavanje u trajanju od 72 sata“, navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

Prema nezvaničnim informacijama incident se dogodio na radiološkom odjeljenju nakon što je Milikić Kadribašiću saopštila da njegovoj majci ne može biti snimljeno koljeno, jer se prema odluci Ministarstva zdravlja i uprave bolnice snimanja obavljaju samo za hitne slučajeve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.