Plandovanje goveda iz sela Rasovo

0

I tako, rekao Roćen da su goveda iz njegovog sela .. Rasova ako se ne varam, pametnija nego li urednički tim RTCG. Kad se „prao“ od te izjave, rekao je da je mislio na onaj tim RTCG na čelu sa radojkom koliko razumjeh. E pa ovako, da budemo realni mi. Da li je Roćen slagao nešto, u konkretnom slucaju? Naravno da nije! Jer, samo goveda bespogovorno slušaju. A RTCG je servis vlasti zar ne?!

Da ne „ide“ neka vijest u etar slučajno a da je prije toga nije filtrirao neko od dps „ spin majstora“ čitaj, budaletina koje su utripovale da su spin doktori, btw. osim jednog sa iskustvom u toj djelatnosti, to su sve klasične budale. A i taj jedan je izvanjac, kako veli Ranja prepošteni. Dakle, Milane nijesi ti promašio, časti mi moje. Niti je bilo potrebe da se ograđujes od te izjave, odmah bih ti je potpis'o! Bistrija su goveda u tvom selu, nego li urednički tim RTCG.

Bistrija su goveda i od tih na koje si mislio, a i od onih posle, AFTER PARTY. Jer, opet, samo goveda slušaju bespogovorno, a ako misle tuđim mozgom, ne koriste svoj i ako ga imaju nekim slučajem, i onda, naravno da su goveda iz tvog sela pametnija. Nema tu dvojbe! I ne samo od uredničkog tima RTCG su bistrija tvoja goveda. Oops, goveda iz tvog sela, pametnija su od svih tih novinara koji moraju da pitaju da li „ide“ vijest u slučaju da je umiju sročit. A znaš li, moj Milane, koliko je takvih goveda u CG? Na prste jedne ruke da nabrojiš novinare koji smiju napisat nešto a da ne pitaju čobanina smije li to tako! Smije onaj što ga zovete „goveče“ on smije jer je novina u kojoj piše njegova. Smije i ona što je zvaste „kilomudić“ iz istog razloga, i jos jedno, dvoje.. eventualno.

Pa nego šta su to onda nego goveda! Servilna goveda su to, moj Milane, Lepi Mićo! Goveda u tvom selu Rasovu ne prave štetu, pasu, preživaju, pa se zavale i planduju. Ne prave štetu! Goveda koja si ti apsostrofirao, i iz RTCG i iz ostalih medija, nego se nijesi ti imao kad bavit svim tim redakcijama, e oni prave štetu, golemu, nesagledivu. Planduju i primaju platu! Zaprcajte to bolan. Kad je, npr. uredni(ca)k Pobjede smio nešto napisat na svoju ruku Mićo? Znaš šta su goveda iz tvog sela za takve urednike, Lepi Mićo!?

Intelektualci! Znaš li bolan da je onaj što ga zovu Drško, iz tog krda na koje si ti mislio, najmanje govedo jer on i zna ponešto, dr.nauka je on za onoga što ga zovete „goveče“! A zajedno su radili zamisli, počeli u istoj redakciji, fabričkoga lista „Radoje Dakić“ i tamo su, naravno, morali slušat moj Milane, Lepi Mićo! Pa slušaju po navici, naučeni.
Ali zamisli im početke novinarske! Jes’ smiješno.. I onda, naravno, da mozes da se sprdaš s njima Lepi Mićo. Šta će ti navest kao kontraargumente? Mogu jedino da im se ne svidjaju tvoji brkovi ALI ni to ti ne smiju reć!!! Evo nudim ti opkladu u šta god zelis, ali nijesi lud kad i sam znas da bi izgubio. Meni je zlosretni Drško „držao“ tekstove koji su iši na Analitici po nekoliko dana, ne bi li mi se zgadio jer je znao Drško da je sve osim mudro sa mnom se konfrontirat, zna Drško ponesto, poneku info izvuče..

Pa ih onda jadan pušti, nevoljno, čekajući da bude izriban.. Dobro si ti moj Milane, ništa tu pogrijesio nijesi. I po prvi put da sam saglasan s tobom, pogodio su u sred sredine centra!

No istine radi, nije Milan prvi koji je to rekao, profesor Čedomir Čupić je, u vakat dok sam pisao u Pobjedi, rekao ovako „ Bravi ne mijenjaju vlast!“ misleći pritom na crnogorski puk. Blio mi je čudno kako mi ga kum drži na fakultet posle takve izjave ali profesor nije snosio nikakve konsekvence. Možda jer je bio dobro udomljen kod kuma mi, baš kao i prepošteni ratko bozovic koji je predavao kod kuma mi 4 godine pune, za fine pare. A Ratko je opozicionar, taman koliko je li mu to ona tupava žena koja zasigurno pripada skupini ovih koje je Milan definirao kao goveda. Ja njoj stopirao inteview u Globusu a ona da mi vrati pokušala da stopira meni jedan kod nje u novini, budala, jes’ smiješno. Nego, Milan je uredništvo RTCG i sve „novinare“ koji tako funkcionišu, stavio sviješću i intelektom tačno tamo đe pripdaju,ispod intelektualne razine goveda iz vlastitog mu sela Rasova! Professor Čupic je crnogorski puk uporedio sa bravima i zaključio da bravi ne mijenjaju vlast! E sad, ili su goveda ili su bravi il su junad. A marva je neartikulisana, medijska ili pučka kakogod, i ne mijenja vlast. I Milan i profesor Čupić su potpuno u pravu.

Saša Dr.Đurović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.