piše Bećir Vuković: Ustoličenje Lucifera

piše Bećir Vuković: Ustoličenje Lucifera

piše: Bećir Vuković

Ležeći na samrti, umornom rukom Niče je pozvao ljekara da mu se primakne. Ovaj se primakao, ali Niče je tražio da sagne glavu, da mu još nešto kaže. Kad se ovaj sagnuo, uhvatio ga je za uvo, i u rastegnutu ušnu školjku šapnuo kroz crni oblak brkova: ” Nadam se da ću u pakao. Svi veliki tipovi su u paklu. U raju – nikoga nema”.

Ova priča o Ničeu, mogla bi da bude i uvertira mnogih naučavanja.

Ima tema, koje treba poizdalje zaobići. Šta će ti to, pusti đavola. A, šta ste vi htjeli: samo da vidite stvari “kakve jesu”, a ne “kakve vam neko potura”. Često konsultujem “Đavolov rečnik” vođe pesimista Embrouza Birsa, da vidim kako izvrće razne stvari, ali i kako opominje.

Šta je otvoreno društvo, šta ljudska prava, šta obećanja, ko su masoni, komunisti, homoseksualci, šta je teorija zavjere, ko su soroševci; čitamo u raznim novinčinama, pa i posvudašnjim, kako se još bavimo baukom komunizma, a bauk je toliko godina napisan prije nego je počeo da kruži. Pa ipak, bauk nije uzalud pisan, zar ne. Primedbe, obično, upućuju takozvani ljevičari, onima koji su za stari a potvrđeni sistem vrijednosti: dakle – prigovara se desničarima koji su uglavnom monarhisti, tradicionalisti, konzervativci, koji nisu otvoreni za još koju pošast.

Ko su masoni. Nema toga ko nije neuspješno postavlja ovo pitanje. Da vidimo šta, otprilike, kaže Birs. Masoni su red koji ima tajne rituale poput svih tajnih društava, groteksne ceremonije i fantastične kostime. Red je začet u vrijeme Čarlsa II, među londonskim zanatlijama – zidarima. Od tada su mu u neprekidnoj retrogresiji postupno pristupali svi mrtvi iz prošlog vijeka (šali se Bris), tako da sada!, u ovom trenutku (našem a ne Birsovom), obuhvata sve ljudske generacije s ove stane Adama, a već skuplja i istaknute članove među prekreacionalnim stanovnicima Haosa i drugih loga i “loža” koje čine dva svijeta. Kuda, i koga skuplja. Svuda, i mnoge. Često, čujemo, kako je ta i ta znamenita ličnost bila, ili jeste – mason. Nema značajnije ličnosti za koju nije rečeno da je – mason. Što se tiče prostora, nema izuzetaka. Štaviše, i ulica “Slobode” bila je deo Hada, iako je u međuvremenu premještena u Podgoricu.

Ostavljamo Birsa i njegov “Đavolov rečnik” i navodimo jedan ‘ozbiljniji’ tekst Alberta Pajka, advokata, pisca, oficira, masona sa 33 stepenice, koji je 1891. u Vašingtonu zaogrnuo bronzani kaput, i ukipio se u parku među velikanima.

Mason Pajk imao je viziju Dva svetska rata, ali ne samo ‘viziju’ nego i isplanirao oba, još i Treći. Autor je kultne knjige ” Moral i dogma”.

Prvi svetski rat treba da uništi monarhije. Što i bi. Drugi svetski rat treba da bude (i bio je), sukob različitih ideologija, a Treći svetski rat – čije pripreme traju od kraja Drugog – mora da podgrijava mržnju prema Muslimanima, radi borbe (trerorizam – džihad), protiv političkog cionizma. Savršeno – sve se u dlaku poklapa.

Pajk kaže:” Oslobodićemo nihiliste i ateiste i izazvati velike socijalne kapaklizme, koje će kroz sav ovaj horor, jasno pokazati svim narodima efekat – apsolutnog ateizma – porijeklo divljaštva i najkrvoločnijih previranja. Znači, ljudi će svuda biti primorani da se bore protiv svetske manjine, svetskih revolucionara do istrebljenja ovih razarača civilizacije, i narodi razočarani hrišćanstvom, čiji duhovi će od tog trenutka biti bez pravca i vođstva, i žedni ideala ali bez znanja gdje da usmere svoje obožavanje, dobiće pravu svetlost kroz univerzalne manifestacije čiste doktrine Lucifera, koja će konačno biti objelodanjena. To će rezultirati uništenjem hrišćanstva, i – ateizma”.

Da li ste, poštovani, išta preciznije čitali, budući da se veći dio ovog đavoljeg projekta ostvario, i ostvaruje na vaše oči.

Svetske religije su, očito, u velikoj krizi, moralu je namačena omča oko vrata, a svetske gazde (ma čemu pripadale), kojim ložama i društvima, sa užasnim apetitom sve ubijaju, i proždiru. Udarili su nogom i u onu stolicu.

Postapokaliptično zvuči da će biti zbrisani ne samo hrišćanstvo – nego i ateizam. Zato i šapat pisca “Antihrista” nismo slučajno uzeli kao moto priče.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *