Pileći kari skupo koštao Holanđane? Petorica odmah otišla kući, Van Dajk poručuje: Meni je baš bilo ukusno

0

Ishrana igrača mora da bude besprekorna, a posebno kada se radi o vrhunskom sportu, ali su Holanđani izgleda ozbiljno zakazali. Kako javljaju tamošnji mediji, reprezentaciju Ronalda Kumana skupo je koštao pileći kari, koji je navodno bio uzrok stomačnih problema i virusa zbog kojeg su petorica igrača morala da napuste ekipu uoči velikog derbija sa Francuskom na Sen Deniju (petak, 20.45).

Holandski „Telegraf“ piše da nije tajna da se igrači već duže vreme žale na ishranu u Vudšoten hotelu, a nakon večere u srijedu jedan broj igrača je imao stomačne probleme, dok su sledećeg jutra krenula intenzivna povraćanja. To je toliko iscrpelo Svena Botmana, Kodija Gakpa, Matjisa de Lihta, Džoja Fermana i Barta Verbrugena, da njihovo dalje učešće u reprezentativnim obavezama nije bilo moguće, pa su polati kućama.

Zanimljivo, nisu svi igrači koji su jeli pileći kari reagovali na isti način. Primjera radi, Virdžil van Dajk je bio prilično začuđen zbog kompletne situacije, jer nije imao nikakve tegobe, već naprotiv, potpuno je uživao u hrani.

Bilo je veoma čudno. U našoj zajedničkoj aplikaciji iznenada su se pojavile poruke da neki igrači idu kući, da su bolesni. To je bio mali šok, ne znam odakle dolazi priča, ali i ja sam jeo kari sa piletinom i bilo je ukusno. Da li je to bio zalog? Nemam pojma. Niko nema ideju, ne mogu ni da zamislim”.

Odlasci igrača su se nadovezali na ranije otkaze Frenkija de Jonga i Stivena Bergvajna, pa Narandžasti desetkovani idu na megdan vicešampionu svijeta.

To je svakako ogroman udarac, ali momci koji su sada tu moraju da se pokažu i verujem da će to i uraditi. Imam povjerenja u njih”.

Kuman je naknadno pozvao Kjela Šerpena, Rajana Gravenberha i Stefana de Fraja, za koje vjeruje da će zakrpiti upražnjena mjesta, s obzirom na to da na svakoj poziciji u timu ima najmanje dvojicu kvalitetnih igrača.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.