Perić: Koalicioni potencijal DPS-a veoma nizak, jer žele apsolutnu vlast pod neprikosnovenim liderom

7

Koalicioni potencijal Demokratske partije socijalista (DPS) veoma je nizak, jer je to struktura koja želi apsolutnu vlast pod neprikosnovenim liderom, ocijenio je Srđan Perić iz organizacije KOD.

On smatra da je potencijalna podrška DPS-a nekoj od lista u Nikšiću irelevantna jer su formiranje vlasti u načelu već dogovorile tri koalicije koje su vodile jasnu kampanju suprostavljanja u odnosu na politiku i praksu dosadašnje lokalne vlasti.

Perić je kazao da je koalicioni potencijal DPS-a izrazito nizak i da je logično da bude tako s obzirom na dug staž te stranke u vršenju vlasti, ali i njene političke apetite.

“U ovom obliku i formatu, to je veoma teško promijeniti. Ko god se približio DPS gravitaciji politički je to veoma skupo platio”, kazao je Perić agenciji MINA.

To je, kako je dodao, struktura koja želi apsolutnu vlast pod neprikosnovenim liderom, a u takav koncept se ne uklapa širok koalicioni potencijal.

“Kada vam je to kalkulacija, onda dobijate recept za podjelu društva i nastojanje da dio zajednice koji vas podržava bude veći od onog drugog – do mjere da u parlamentu imate mandat više”, rekao je Perić.

Prema njegovim riječima, ako još imate i drugu stranu koja pristaje na koncept trajne podjele zajednice – onda možete da tako modelujete političku scenu.

On je ocijenio da je izvjesno da su u DPS-u svjesni toga, ali da žele da pošalju poruku da im je ispred samog vršenja vlasti, ono što proklamuju kao vrijednosti za koje se deklarativno zalažu.

Perić je rekao da je, međutim, drugačije značenje ponude kada je dajete onda kada politički rasplet zavisi od vas, a sasvim drugačije kada se dogovori mogu postići bez vas.

“Strategijom DPS-a da slijede budućnost partije za budućnost Crne Gore, nanijeta je ozbiljna šteta percepciji karaktera same države”, ocijenio je Perić.

On je kazao da su partije nužnost demokratije, ali da one ne moraju vječno trajati.

Perić je rekao da su partije u gotovo svakom društvu leglo klijentelizma.

“Istina je da i razvijene demokratije imaju i dugotrajuće partije, ali i njihova nestajanja.Važno je sačuvati ljude, boriti se za svakog čovjeka – gdje god on bio, ali patiti za bilo kojom partijom nije razmišljanje koje donosi ikome išta osim samoj partijskoj oligarhiji – bilo kojoj”, poručio je Perić.

Izvor: MINA

7 Comments
 1. Darko komentariše

  Mrs ti dmrdljiva spijuncino
  Sto nediges glas sad ?? Dje su Uljarevic , Steva Muk ,,,, e govnare jedne Pi Pi

  1
  2
  1. Dzoni komentariše

   glas razuma a vi po njemu ka po pranju pa vidji sto rece za dps koko smo mi izgubljeni lele

 2. Ivi komentariše

  On je plaćenik Vijesti koje se trude da se ubistva novinara izgleda ne otkriju. Ubijen je škaljarac sa novinarkom Vijesti na Stari aerodrom, oni se odavno sumnjiče za neke stvari.

  1
  2
  1. Dzoni komentariše

   Nikakve veze ovo nema s tim ovaj se zalagao da se to otkrije pobrkao si

  2. Dzoni komentariše

   pobrka si ti nesto ovaj ti je bas bio da se otkrije sve to

 3. Dzoni komentariše

  kako je sve odje smijesno

 4. LipaLipa komentariše

  … naravno da koalicioni potencijal dps. mali. tacnije. nula. … nikad njihov pontencijal. koalicioni. nije bio. viskok. … no “njihov” novcanik bio dubok. … na njihovu zalost. nije vise do novcanika. … docerali “cara” do duvara. konacno. … lonac na bunar dok se ne razbije. … aj’ zdravo. …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.