Mladen Mikijelj

Pejović: Zabrinuta sam koliko je naše društvo ogrezlo u korupciji

0

Poslanica Jevrosima Pejović kazala da je jučerašnja akcija rezultat rada Specijalnog policijskog odjeljenja i SDT-a i to je, kako kaže, važno iskomunicirati.

“Jako je važno da to iskomuniciramo iz pozicije političara, jer ovo nama govori da institucije rade svoj posao, a naš posao kao političara se završio kada smo izabrali VDTA u Skupštini i kada smo omogućili reforme u oblasti pravosuđa. Ja kao građanka mogu da se zahvalim institucijama na tome što rade svoj posao, jer to nam negdje signalizira da ima nade za reforme u ovoj oblasti u društvu”, kazala je Pejović

Ovo hapšenje nam nažalost, kako ističe Pejović, govori koliko je tačna ona računica iz izvještaja o napretku Crne Gore u pregovorima sa Evropskom unijom od prije nekoliko godina, da u Crnoj Gori postoji endemska korupcija.

“Zaista sam zabrinuta za stanje korupcije u našem društvu, odnosno koliko je naše društvo ogrezlo u korupciji. Nažalost, mi smo stvarali političku elitu na sistematskom ponižavanju naših građana i na politikama bijede. Ta politika i to ponižavanje je bilo očigledno u našim budžetima. U našim budžetima se nijesu kreirala nova radna mjesta, nije se radilo na unapređenju obrazovanja, već su se negdje posticali redovi poniženih ljudi koji mole za milostinju ispred kabineta, određenih ministara i direktora i na ovaj način su se baš ti građani ponižavali. I nas uopšte ne treba da čudi što je potpuno bilo prihvatljivo da čujemo u određenim nastupima, upravo gospođe Perović, da doslovno je slala poruke, da je korupcija vrlo prihvatljiva u društvu i maltene da je obračun sa političkim nistomišljenicima najveći oblik patriotizma”, poručila je poslanica Pejović.

 

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.