Pejović: Ulazak Crne Gore u EU je pitanje vremena a ne mogućnosti

0

„Naša zemlja je dobila pozitivan IBAR. To predstavlja rezultat rada svih resora, uključujući Vladu. Preko 70 odsto naših građana vidi Crnu Goru kao članicu EU“, kazao je Pejović na konferenciji za medije

Više se ne postavlja pitanja da li ćemo, već kada ćemo postati članica Evropske unije (EU), saopštio je danas Boris Pejović, potpredsjednik Supštine Crne Gore i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES).

„Naša zemlja je dobila pozitivan IBAR. To predstavlja rezultat rada svih resora, uključujući Vladu. Preko 70 odsto naših građana vidi Crnu Goru kao članicu EU. Više se ne postavlja pitanja da li ćemo, već kada ćemo postati članica EU“, istakao je Pejović na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore.

On je dodao da Vlada Crne Gore uz pomoć konstruktivne opozicije piše istoriju.

„Ovo je samo nagoveštaj perioda totalnog napretka. Uspostavićemo vladavinu prava. Uprkos konstantnim napadima, naši ciljevi ostaju nepromenjeni. Ništa nas ne može skrenuti sa evropskog puta. Crna Gora je dobila dugo očekivani IBAR jer je poslije dugo godina odblokirala procese“, kazao je Pejović.

Po njegovim riječima, napravljeni su značajni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a usvojeni su i medijski zakoni.

„U međuvremenu su prepoznati konkretni rezultati. Idemo naprijed, čvrsto uvereni da ćemo postići krajnji cilj – članstvo Crne Gore u EU“, rekao je Pejović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.