Pavićević: Koalicija “Za budućnost Nikšića” će poraziti DPS!

8

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević u razgovoru za Dnevne novine kaže da je malo zvaničnika koji su uspjeli za kratko vrijeme da prođu od velike slave do potpunog urušavanja autoriteta.

Na pitanje da li su razlike zbog tužilačkih zakona i direktora policije tolike da može doći do pada Vlade, Pavićević kaže da je odustajanje od izmjena tužilačkih zakona i njihovog usvajanja bila greška.

“Ko god je pažljivije čitao ove tekstove, mogao je da uoči da su pisani preciznim pravničkim jezikom i da se sadržinski uklapaju u evropske standarde prava kada govorimo o regulisanju ove materije. Usvajanje ovih zakona stvorilo bi pretpostavke za snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a to bi trebalo da je i cilj Krivokapićeve vlade. Iniciranjem predloga da se odloži rasprava o ovim zakonodavnim projektima premijer Krivokapić je napravio potez kojim urušava sopstveni politički autoritet i dalje slabi politički autoritet Vlade čiji je predsjednik”, kaže Pavićević.

Govoreći o lokalnim izborima u Nikšiću direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije ističe njihov ogroman značaj.

“To su prvi izbori koji se u Crnoj Gori organizuju nakon parlamentarnih izbora prošle godine na kojima je razvlašćen DPS Mila Đukanovića. Koliko vidim iz dosadašnjih istraživanja, glavni favorit na izborima u Nikšiću je koalicija ‘Za budućnost Nikšića’, potom će na drugom mjestu po ostvarenim glasovima biti lista oko DPS-a. Imaćemo tendenciju daljeg rasta koalicije oko DF-a i dalje slabljenje koalicije oko DPS-a. To je i prirodni proces s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora prošle godine”, tvrdi Pavićević.

On naglašava da je moguće da dođe, ako ne do pada, onda do rekonstrukcije Vlade Zdravka Krivokapića, nakon nikšićkih izbora, ali i vanrednih izbora.

“Moguće je i da, ukoliko nakon nikšićkih izbora ne bude rekonstrukcije imamo vanredne parlamentarne izbore nakon majskih izbora u Herceg Novom. Mislim da su premijeru Krivokapiću izbori u Nikšiću već sada ozbiljna opomena. Njegov tim ‘Ne damo Nikšić’ je u jednom momentu postao svjestan fijaska koji bi ta lista u Nikšiću doživjela u slučaju samostalnog nastupa. Građani Nikšića su ga opomenuli da neće podržavati pokušaje strančarenja i mrvljenja opozicionih političkih formacija. Neobično je da jedan političar za kratko vrijeme pređe put od najveće slave do velikog osipanja njegovog autoriteta. Upravo to je slučaj sa gospodinom Krivokapićem”, zaključuje Pavićević.

Izvor: Fos media

8 Comments
 1. TREPCA komentariše

  POLAKO PROFESORE SVE IDE U KRUG …

  5
  7
  1. Niksic hrabri komentariše

   U NIKSICU POBJEDJUJE DF SA SVOJOM KOALICIJOM, to je vec svima jasno,samo da se proglasi pobjeda! SVI HOCE SA LAVOVIMA( DF Nova Srpska Demokratija) niko ne zeli sa misevima(dps,ura,sd sdp). SVICE SVICEEE PODRSKA ZA DF

   14
   1
 2. Misliti crnogorski komentariše

  Tako je ovaj presao krug od Crnogorske do DF? Zasto? Nije dobio u vladi nista.

  2
  19
  1. Gario komentariše

   Kakve veze ima sa DF, iznosi rezultate istraživanja. Da je kazao da su Demokrate najjače onda bi bio Demokrata. Baš plitko.

   11
 3. MIKI komentariše

  Sva mladost Niksica je za ZBNK, tako da je njihova pobjeda izvjesna.

  21
  1
 4. Niksic hrabri komentariše

  Krivokapic je izdao Srbe Njegoseve Crnogorce, izdao je i Djeda i sav vjerni narod Crne Gore! Srbi za Srbe a Krivi nek ide sa izdajnicima Becicem i Abazovicem i eto im sad glasovi dps-a a nama glasovi svih provoslavaca u Cg! PODRSKA ZA DF, PODRSKA ZA NOVU SRPSKU DEMOKRATIJU! OVE GODINE NA LOVCENU

  14
 5. Rade komentariše

  Preletač mijenja partije ko neko čarape.Razočaran je što ga Krivokapić nije pozvao u Vladu, pa pljuje po istoj. Jesi li danas Srbin ili Crnogorac, ako se i sam više možeš snaći?

  3
  5
 6. LipaLipa komentariše

  … kako ce, sta ce, mogu da procjenjujem, … kod tebe nemam sto procjenjivati, pleletac, … sad je frontas, od “majcina mlijeka” … ako i bio za Krivokapica, sada ga ne poznaje, … bas su politicari a i analiticari, g. … vidje cemo sto ostati od predlozenih zakona, … ostace spc. sud, kao institucija sigurno, … mozda bude mrvrljenja pollit. subjekata, uzlet novih,… mrvljenje je u stvari. kolaps df i dps, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.