Pavićević: Ako se usvoji amnestija, jasno je ko je blagonaklon prema ubicama i najtežim kriminalcima

1

Danijela Pavićević (SNP) kazala je tokom rasprave u Skupštini da je evropska praksa da se amnestija daje nakon dužeg perioda, uoči nekih važnih datuma pa se uzima u obzir sve – ponašanje osuđenika, tzv resocijalizacija, pa se u taj proces uključuju i ostale službe, a nikako na ovaj način kako je predloženo u Crnoj Gori.

“Ne vjerujem da je EU upoznata koliko je ovdje bilo amnestija i ne vjerujem da bi oni aminovali ovoliki broj amnestija”, rekla je Pavićević.

Ona je dodala da je u Crnoj Gori amnestija uvijek pred izbore, pred referendum, ili čak svake godine, na primjer bila je 2000, 2004, 2005, 2006, 2008, 2010. i 2013. godine.

“U tom periodu, do 2018. kada je ponovo inicirana amnestija, moralo je biti osuđenika koji su amnestirani nekoliko puta. U 2010. i 2013. teško ubistvo je izuzeto iz amnestij, a danas nije. Šta se promijenilo? Tada poznati procesi za ubistvo policijskog inspektora Šćekića i mog brata Duška Jovanovića nijesu bili pravosnažnpo okončani, pa ih ne bi amnestija kačila, a danas ipak jesu. Amandman o izuzeću teških ubistava mora biti prihvaćen ili naručilac ima svoje razloge koji se mogu naslutiti”, navela je Pavićević koja je amandman podnijela sa poslanicima DF-a.

Smatra da je krajnji cilj zakona kategorija teških ubistava – njima se želi pomoći.

“Ako se usvoji, biće jasno ko je blagonaklon prema ubicama i najtežim kriminalcima. Hapse maloljetnike zbog statusa na društvenim mrežama, episkope, bacaju suzavac na djecu sve zbog njega… A koja je svrha kažnjavanje ako po nečijim nalogu skupštinska većina nedjela abolira i skraćuje visinu kazne. Dešavalo se da su se osuđenima za ubistva, kazne smanjivane 25 odsto”, rekla je Pavićević.

1 Comment
  1. Stevan T komentariše

    Kao sto je Izrael gonio sve naciste i ubice u drugom svetskom ratu, tako treba nova vlast da uradi. Da goni sve ljude sto su krali i ubijali svoje sa drogom i da pocnu sa Djukanovicem pa i njegovu porodicu, familije i sve druge sto su se obogatili sa njim.
    Treba da im se oduzme svea imovina, i da okuse zatvore sto su oni vrlo lako davali deci u ovoj zemlji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.