Patrijarh Irinej: Javnosti poznat stav SPC povodom svih problema na KiM

2

Patrijarh srpski Irinej kaže da još nije dovoljno upoznat sa detaljima ugovora postignutog u Vašingtonu, a koji se tiču crkve, da bi mogao da ocijeni da li će on obezbijediti zaštitu srpske pravoslavne baštine, imovine, sveštenstva i vjernika.

Mi još nismo upoznati sa detaljima, osim dijela objavljenog u štampi, tako da samim tim nismo u mogućnosti da odgovorimo na vaše pitanje – naveo je patrijarh Srpski Irinej u pisanom odgovoru Tanjugu.

Inače, ističe patrijarh Irinej u odgovoru agenciji, javnosti je već poznat stav Srpske pravoslavne crkve povodom svih problema koji se tiču južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.

Patrijarh je tako odgovorio na pitanje da li je zadovoljan sporazumom koji je predsjednik Vučić postigao u Vašingtonu, a koji se tiče zaštite religijskih objekata i implementacije sudskih odluka koje se tiču SPC, kao i bezbijednosti vjerskih objekata, srpskih sveštenika i srpskih vjernika.

Tanjug je uputio patrijarhu i pitanje da li vjeruje da će autoritet moćne države kakve su SAD garantovati poštovanje dogovora, da li je sa predsjednikom Vučićem razgovarao o susretu u Vašingtonu prije njegovog odlaska i dao mu neki savjet.

2 Comments
 1. To je to komentariše

  Do kada ćeš palamuditi više o Kosovu.. Pa izvoli idite pa branite.. Utekli ste svi sa Kosova, prodali imanja, uzeli pare od albanaca i kupili stanove po Bg, Ns, primorju itd, a onda glume ugroženost.. Pun mi je više priče o Kosovu..

  1
  3
 2. Vasò komentariše

  Boli me quac za tebe i tvoj [email protected]

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.