Pao i Totenhem: Ajaks na korak od finala

0

TOTENHEM – AJAKS 0:1 (0:1)
(Van de Bek 15)

Očitana je lekcija Realu u Madridu, čas fudbala je održan Juventusu u Torinu, a čudesna Ajaksova fudbalska filharmonija je večeras odsvirala fudbalski koncert i na Ostrvu.

Pobjedom nad Totenhemom u Londonu od 1:0, Ajaks je jednom nogom zakoračio u finale Lige šampiona! I opet je to bilo zasluženo i čisto kao suza. Opet je bilo lijepo za oko. Ponovo je to bio onaj čisti i tečni fudbal koji je omađijao Evropu ovog proljeća.

A mogao je Ajaks i sa obje noge da zakorači u finale u Madridu. Da je Doni van de Bek bio manje sebičan, a Dušan Tadić malo manje nesebičan, mogao je Ajaks da napuni mrežu Totenhema i ode kući pevajući sa 3:0. Opet je u većem dijelu meča držao lekciju rivalu koji nije znao kako da parira tom prelijepom fudbalu. Opet je Ajaks imao previše nonšalancije u završnici i dao nadu rivalu, ali mu nije dao šansu da uzvrati. Totenhem za 90 minuta nije stvorio pravu šansu za kojom bi mogao da plače. Retko koje polufinale Lige šampiona prethodnih godina je bilo ovako previdivo. Vidjelo se od prvog minuta da će Ajaks dirigovati na terenu i da će Totenhemu ostati nada u neke mini epizode i eventualno sreću.

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.