Palmer: Administracija novoizabranog predsjednika Bajdena i dalje će imati isti pristup Balkanu

0
On takođe vjeruje da treba procjena pristupa Prištine u vezi sa dijalogom sa Beogradom.

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer  izjavio je da od nove prištinske vlade formirane nakon izbora sledećeg mjeseca očekuje da “procijeni pristup dijalogu” sa Beogradom, prenosi RTS.

Palmer je u intervjuu Radio-televiziji Albanije rekao da da će administracija novoizabranog predsjednika Bajdena i dalje imati isti pristup Balkanu, “stabilan i kontinuiran”, kao i sve prethodne administracije.

– SAD pozdravljaju novu vladu koja će biti formirana na izborima 14. februara na Kosovu i da će joj biti partner – dodao je Palmer i od nje očekuje da se bavi različitim temama i pitanjima u interesu građana i mira u regionu.

“Bićemo dobar partner ovoj vladi kao i prethodnim vladama na Kosovu. Vjerujem da će biti važno da se ova vlada pozabavi nekim pitanjima koja i dalje predstavljaju izazov, uključujući vladavinu zakona, transparentno i odgovorno upravljanje, podsticanje ekonomskog rasta i razvojnih mogućnosti za strane investitore. Prilika da se vidi da imaju živu ekonomiju koja omogućava mladim ljudima da veruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji”, naveo je Palmer.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.