Otkriveno: “Kavčanina” Davorina Baltića ubio “škaljarac” Damir Hadžić zbog osvete!

1

Škaljarac Damir Hadžić identifikovan je kao osoba koja je pucala na Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018. godine, koji je tom prilikom likvidiran.

Kako saznajemo, Hadžić je identifikovan na snimku, koji je dospio u javnost, a na kojem se vidi momenat ubistva.

On se tereti da je na Baltića, inače visokopozicioniranog člana “kavačkog klana” pucao iz pištolja, dok je sa automatom u ruci, kako se sumnja, plaćenik iz BiH.

Za Damirom Hadžićem, koji je inače iz Užica, je raspisana crvena Interpolova potjernica!

Prema operativnim podacima srpskih obavještajnih službi i policije, Hadžić je bio jedan od glavnih ljudi koje je “škaljarac” Igor Dedović držao “na vezi”. Dedović je, sa svojom desnom rukom Stevanom Stamatovićem, ubijen 19. januara ove godine u prepunom restoranu u Atini. Za ovog Užičanina se govorilo da je odrađivao sve “prljave” poslove u Srbiji, posebno kada je riječ o organizaciji ubistava.

U “papirima” naših istražnih organa navodi se i da Damir Hadžić ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope. Na meti su bile uglavnom juvelirnice i zlatare, a vjeruje se da je on jedan od istaknutih pripadnika grupe “Pink panteri”.

Žrtva: Davorin Baltić

Operativna saznanja govore da sa članovima “škaljarskog klana” učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi.

“Aktivan” je bio u sukobu dva kotorska klana i policija sumnja da je po nalogu Dedovića, pored Filipa Koraća (bliskog saradnika Luke Bojovića) i Mićka V., jedini bio “sposoban” da organizuje ubistva za račun “škaljaraca”.

Ipak, u slučaju Baltića on je, kako se sumnja, i direktno okrvavio ruke. U trenutku kada Baltić ulazi u garažu pritrčava i prvi otvara vatru iz pištolja, sa suvozačke strane. Tada prilazi muškarac sa automatom i meti puca u glavu. Gotovo svi ispaljeni meci završili su u žrtvi.

Policija raspolaže operativnim saznanjima da je Davorin Baltić ubijen ne samo zato što je bio čovek blizak “kavčanima”, već zbog toga što ga je suprotna strana dovodila u direktnu vezu sa organizacijom likvidacije prve žrtve u međusobnom ratu – Gorana Radomana. On je ubijen, takođe, u garaži u Novom Beogradu 20. februara 2015. godine. Radoman se povezivao sa krađom oko 250 kilograma kokaina u Valensiji krajem 2014, kada je i započeo krvavi sukob “škaljaraca” i “kavčana”.

1 Comment
  1. Stepa komentariše

    Ma sta ovi informisani novinari napisase?Jal tako sve bese?Ovo je kao kada covek cita Informer ili Kurir!Pametnom dosta a ostalima nek se nasladjuju naslovima iz gore navedenih i slicnih tabloida.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.