Otkrivamo nove detalje zaplene 500 kg kokaina: Telefon vodi do nalogodavaca i iz Crne Gore, policija imala saradnika među pomorcima!

3

Dio kokaina koji je zaplijenjen u Hamburgu, a zbog čega je uhaošen pomorac iz Bara Mladen Radulović, trebao je da završi kod crnogorskih klanova, saznaje Borba iz više izvora.

Njemačka policija, kako nam je potvrđeno, imala je svog doušnika na brodu “Budva”, koji je otkucao čitavu akciju.

Sumnja se da su u čitav posao oko šverca, uključeni i neki klanovi iz Crne Gore, tačnije iz Bara.

Istražitelji vjeruju da će na osnovu vještačenja telefona uhapšenog pomorca uspjeti da dođu do nalogodavaca.

Preko 500 kilograma kokaina, pronađeno je u neposrednoj blizini kabine u kojoj je bio smješten Radulović, dok je u njegovoj kabini pronađen inkriminišući materijal.

„Kokain je, očigledno, trebalo da bude izbačen sa broda prije ulaska u luku. U metodi poznatoj kao „odbacivanje“, saučesnici brzim čamcima, potom, sakupljaju drogu na vodi. Na taj način je trebalo izbjeći carinsku kontrolu u luci“, pišu njemački mediji.

Kokain trebalo da se „ispusti“ i u belgijskim i holandskim vodama

Međutim, prema pisanju medija, njemačka carina je dobila informaciju od „strane vlade“ – ne navodeći tačno koje – o kretanju ovog broda koji je isplovio iz Brazila, pa je odlučila da, imajući u vidu principe ponašanja krijumčara, da spriječi „odbacivanje“, zbog čega je brod stavljen pod prismotru nekoliko dana.

„Rizik da se droga izgubi je bio prevelik“, opravdao je ovu akciju ispred hamburške carine, šef istrage René Matschke.

Ova sinhronizovana akcija njemačke policije i carine – sa mora i kopna, najvjerovatnije, primijećena je od strane krijumčara, pa „odbacivanje“ droge nije moglo da se realizuje.

Carinska služba grada Hamburga je saopštila da se istražne radnje u ovom slučaju nastavljaju, te da je zaplijenjena droga, po svemu sudeći, trebala da se „ispusti“ ne samo u njemačkim vodama, već i u belgijskim i holandskim teritorijalnim vodama.

Takođe, saopšteno je da je direktno povezivanje brodske posade sa drogom, pozivajući se na ranije slučajeve – teško dokazivo, ali i da aktuelna pandemija koronavirusa uopšte nije poremetila krijumčare, ističući da je prošlogodišnji rekord od zaplijenjenih 10 tona kokaina, imajući u vidu ovogodišnje slučajeve prekinutih lanaca trgovine drogom – uzdrman.

 

3 Comments
 1. Langee komentariše

  ETO GA TAJ POSLUŠAO ŠEFA MARKOVIĆA I OŠPIJAO HAHAHHAHAHAHAH MONTENEGRINI BIJEDNI ŠPIJUNI.PIH

  19
  6
  1. Milan komentariše

   Znaci castno je sto rade za domacu policiju, a nije za stranu, idi begaj !!!!
   Na balkanu nema veceg kriminalca od kokosara, a da ne radi za policiju, toliko o junastvu.

   6
   2
 2. Kafanski filozorf komentariše

  Ako tako dalje nastave, bice da je nalogodavac Vucic i Putin!.
  Toliko cudnih i sumnjivih izjava , doci ce do toga da ce Milo ispasti kao vodja borbe protiv kriminala i korupcije!.
  Ha,ha,ha!.

  13
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.