Orban: Brisel želi da potisne promirovne snage, Nećemo žrtvovati mađarsku omladinu za profit ratnih špekulanata

0

Nećemo treći put marširati na istok, nećemo se vraćati na ruski front, bili smo i ranije, tamo nemamo posla. Nećemo žrtvovati mađarsku omladinu za profit ratnih špekulanata, poručio je Viktor Orban

U govoru održanom na budimpeštanskoj adi Margit premijer Viktor Orban je podržao kandidate koalicije Fides-Demohrišćani na izborima za Evropski parlament i rekao da Mađarska može ostati izvan rata samo ako mađarski birači podrže vladu.

„Hoćemo li da prolijemo mađarsku krv za Ukrajinu? Ne. Nećemo ići u rat, nećemo ginuti za nekog drugog na stranom tlu”, poručio je Orban.

Obraćajući se građanima na Maršu mira, koji su organizovali Građanska unija (COF) i njena fondacija COKA, Orban je rekao da je nemoguće sakriti se od rata i da je jedini protivotrov ratu – mir. „Naša misija je da ostanemo podalje od rata i sačuvamo Mađarsku kao ostrvo mira”, rekao je.

„Evropa se priprema za rat i svakog dana se otvara još jedan dio puta u pakao”, rekao je, ukazujući na inicijative koje uključuju stotine milijardi evra za Ukrajinu, raspoređivanje nuklearnog oružja usred Evrope, regrutaciju mladića u stranu vojsku, misiju NATO-a u Ukrajini i jedinice evropskih vojnika u toj zemlji.

„Izgleda da proratni voz nema kočnice, a da je mašinovođa lud”, rekao je on, dodajući da je zaustavljanje tog voza u pitanju na izborima za EP.

Orban tvrdi da mađarska vlada zna kako to da uradi, jer je „odvojila mađarski vagon od promigracionog voza i spasla mađarsku decu iz ruku gender-aktivista”. Nećemo dozvoliti da se naša djeca i naši unuci otpreme na ukrajinski front, dodao je.

Napomenuo je da je milion i po Mađara izgubilo živote u Prvom i Drugom svjetskom ratu i zapitao se koliko bi Mađarska bila jaka da oni nisu izginuli.

„Reći ću polako, da i u Briselu shvate: nećemo ulaziti u rat. Nećemo treći put marširati na istok, nećemo se vraćati na ruski front, bili smo tamo i ranije, i tu nemamo posla. Nećemo žrtvovati mađarsku omladinu za profit ratnih špekulanata”, dodao je.

Orban je rekao da je Džordž Soroš napisao scenario za pobjedu nad Rusijom koristeći zapadno oružje i istočnoevropske trupe „kako bi izgubljene živote zamjenio migrantima”.

(Politika)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.