Mladen Mikijelj

Opština Bar: Raspisan Javni poziv za učešće u programu podrške za mlade poljoprivrednike

0

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike od 18 do 30 godina, saopšteno je iz te lokalne uprave.

Cilj ovog poziva je, kako se navodi, da se podstakne unapređenje znanja i vještina mladih u poljoprivredi, što će doprinijeti razvoju seoskih područja i punoj valorizaciji svih potencijala u sektoru poljoprivrede.

“Pravo da se prijave imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici/ce koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi, a koji imaju prebivalište odnosno sjedište u opštini Bar”, pojašnjava se u saopštenju.

Naglašava se da ukupan iznos budžetskih sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 30.000 evra, dok najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 evra.

“Odobreni projekat se finansira u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova iz biznis plana, a sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova. U opravdane troškove ubrajaju se: troškovi nabavke opreme i mehanizacije, oformljivanje pčelinjih zajednica, kupovina domaćih životinja, sjemenskog i sadnog materijala za povrtarsku proizvodnju, izgradnja plastenika, adaptacija i dogradnja postojećih, odnosno izgradnja novih objekata, podizanje novih i revitalizacija postojećih višegodišnjih zasada voća, vinograda i maslina, podizanje novih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja, te troškovi za dobijanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu, a koji su dobijeni sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom”,stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Javni poziv otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detaljnije informacije o sadržaju Javnog poziva, načinima podnošenja prijave, neophodnoj pratećoj dokumentaciji uz prijavni obrazac mogu se pronaći na zvaničnoj internet stranici Opštine Bar.

Obrazac za prijavu se može preuzeti i štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar.

Dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na Javni poziv svi građani mogu dobiti putem e-mail [email protected], putem telefona 030/301-470, 030/301-450, kao i dolaskom u kancelariju nadležnog Sekretarijata za privredu (br.116 i 126), svakog radnog dana od 08:30 do 14 časova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.