Opozicioni poslanici predali zahtjev za kontrolno saslušanje Novovića

0

Članovi Odbora za bezbjednost iz redova Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Građanskog pokreta URA-Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević i Filip Adžić predali u proceduru zahtjev za kontrolno saslusanje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Kako se navodi u zahtjevu u koji je CdM imao uvid, oni traže saslušanje Novovića kako bi se ispitalo postupanje SDT-a u slučaju osnovanih sumnji na stvaranje mreže za krijumčarenje cigareta.

“Imajući u vidu sadržaj tekstova na portalu Liberats press u kojima su objavljeni transkripti SKY komunikacije iz kojih se može zaključiti  da se u Crnoj Gori stvarala mreža za krijumčarenje cigareta, te da se u razgovorima pominju sadašnji i dva bivša premijera, a da u odnosno na pomenute trasnkripte SDT nije postupao cijelu godinu sve do njihovog javnog objavljivanja, smatramo neophodnim da se organizuje saslušanje Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu”, navodi se u zahtjevu.

Prema izjavi Novovića, tek je objavljivanje transkripata u medijma iniciralo reakciju nadležnih prgana i to punu godinu dana od saznajna da postoje sumnje u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe koja čini krivična djela.

“Mišljenja smo da je javnost uznemirena činjenicom da tekstovi na Libertasu ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu, da se očekuju odgovori zašto su nadležni u SDT-u držali u fioci dva dokumenta, ali i ko iz sistema vlasti angažovao pripadnika Uprave policije da obezbjeđuje i vozi lice, koje se spominje u trasnkriptima, a za koje se kasnije utvrdilo da je lažni američki diplomata”, ističe se.

(Cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.