Opet traže da sirotinja pomogne: Od naroda uzimaju i poslednji evro, a tajkunima ne smiju milionske dugove da naplate!

3

Solidarnost i zajedništvo nam je više nego potrebno. Ali, još važnije je da sačuvamo zdrav razum u ovim smutnim vremenima, kada nas zasipaju raznim informacijama.

Lijepo je to što Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i Mtel-om, otvorilo SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani mogu da se pridruže zajedničkoj borbi protiv virusa korona.

Lijepo, ali i licemjerno, da narod sam sebe podrži u odbrani protiv ove pošasti koja nas je zadesila. Umjesto da država naplati milionske poreze od svojih tajkuna, pozivaju ovaj osiromašeni narod da donira još novca. Malo im što su zatvorili sve fabrike i sve uništili, nego traže da narod pomogne.

Ajde da pogledamo ko bi to sve to trebao da da novac prije osiromašenog građanina Crne Gore.

Zašto se Elektroprivreda ne odrekne ovih mjeseci naplate prenosa? Zašto Voli, Laković i ostali nijesu smanjili cijene osnovnih proizvoda, nego su neki i ovu muku iskoristili za ekstra profit i to preko leđa običnog građanima kojeg sad pozivaju da im preko sms-a donira novac. Zašto se neka banka nije odrekla mjesečne kamate u korist naroda? Zašto sin predsjednika Crne Gore, koji ima profitabilan biznis, nije donirao ni jedna jedini cent? Zašto braća Đukanović nijesu izdvojili novac za pomoć državi i narodu? Zašto razne Mugoše, Simovići, Medenice, Erakovići, Gvozdenovići, Ivanovići, Stankovići… ne daju novac da pomognu državi i narodu. Zašto razni Brkovići i ostali tajkuni ne odriješe svoje pozamašne kese novca zarađenih preko grbače naroda? Zašto se Vodovod ne odrekne jednog mjeseca svoje zarade u korist naroda?  Zašto kumovi, drugovi i patriote ovog režima ne daju novac za pomoć narodu? Ili daju nešto simbolično, pa im se kroz nekoliko dana to trostruko vrati. Zašto država ne pomogne one koji žive kao podstanari i plati im makar dva mjeseca kiriju za stanovanje, nego i od tih ljudi očekuje da oni pomognu državu?

Izgleda da je najlakše od običnog građanina uzeti i poslednji evro, nego od patriota i tajkuna naplatiti porez koji su, da je sreće, odavno morali da plate.

Zato, kad od svih gore pomenutih, država naplati sredstva ili ih natjera da se solidarišu s narodom, onda ima pravo da od tog istog naroda traži pomoć.

3 Comments
 1. Милица чобаница komentariše

  Овој влади ја не бих дала моје јагањце и овце да ми причува!

  5
  1
 2. Yu komentariše

  Nek svak sebi donira tolet papir jer ako pare da ovim protuvama mi to nece dobiti nazad.Smrt fasizmu sloboda narodu!

  7
  1
 3. Kafanski filozof komentariše

  Sta reci?
  Bednici!.
  Bedniji ne mogu biti!.
  Prodane duse.

  6
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.