OKUPACIJA TUZI

1

PIŠE: SIBIN

Da su Beranci jutros blokirali Berane kao što su Tužani Tuzi, građanisti bi sa sve NVO sektorom, zahtijevali od vrha države da zamoli NATO za intervenciju.

Pa bi onda, Nikolaidis istipkao mini serijal kolumni, na temu: kako je Andrija sve uz pomoć Vučića, na vlast instalirao klerofašiste, četnike i ultradesničare, etc. Region bi drhtao, jer bi kružila bauk-priča kako Beranama vlada duh Pavla Đ.

Pitanje glasi: čije su jutros Tuzi? Blokirane, odbijaju da ispoštuju nove mjere nastale u pokušaju suzbijanja kovid19.

Ukoliko Krivokapić i Dritan odu da sa Đeljošajem porazgovaraju na ulici, treba znati da je vlada kapitulirala pred okupiranim Tuzima. Em bi se jedna opština pokazala suverenijom od države, em bi jedan čovjek, u ovom slučaju Đeljošaj, pokazao da posjeduje više moći od premijera i prvog čovjeka do premijera.

Đeljošaj je u jučerašnjem tvitu na tri mjesta povodom novih mjera rekao da je to: „Sramota!“ Kako ovu jutrošnju bunu u Tuzima nazvati a da ona ne uznemiri proevropsku i građansku našu javnost?

Da li Krivokapić ili Dritan imaju toliko hrabrosti da ovo nazovu – okupacijom, jer to zaista jeste?

Blokada jedne opštine i magistrale, odbijanje da se ispoštuju nove mjere, poziv da Vlada dođe na razgovor koji će se obaviti na ulici(!), zar sve to zajedno ne podsjeća na stvarnost i pravila Divljeg Zapada?

Lokalna banda osvoji banku i bar i potom pozove šerifa na pregovore… Ukoliko šerif, pak, dođe bandi na noge, zna se da je ona nova vlast okupiranog gradića na Divljem Zapadu.

Da li će vlada na čelu, ipak, sa Dritanom, pokazati da Zakon važi jednako za sve? Da li će, dakle, uhapsiti Đeljoša, tog revolucionara i podizača bune?

1 Comment
  1. Milica komentariše

    Da vidimo kako ce vlada rijesiti ovo, kako to da svi moraju postovati samo za Tuzi to ne vazi! Ocekujemo da nadlezni reaguju na ovaj slucaj!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.