ODT Kotor: Na viberu objavila lažnu vijest da je osoba zaražena koronavirusom

ODT Kotor: Na viberu objavila lažnu vijest da je osoba zaražena koronavirusom

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odredilo je zadržavanje do 72 sata P.M. iz Tivta zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, osumnjičena je posredstvom vibera objavila lažnu vijest da je jedno lice, čije je lične podatke i sliku objavila, zaraženo od novog koronavirusa.

“Protiv osumnjičene je podnijet predlog za određivanje pritvora”, navodi se u saopštenju.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zadržavanje je određeno i predložen pritvor i protiv osumnjičenih B.L. i N.V., oba iz Kotora, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Osumnjičeni su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja putničkim motornim vozilom prevozili više lica. Takođe, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je podnijelo optužni predlog protiv ukrajinske državljanke A.S. sa privremenim boravkom u Budvi, zbog nepostupanja po Rješenju o stavljanju u izolaciju”, navodi se u saopštenju ODT Kotor.

Related posts

1 Comment

  1. Mrzimdps

    Hvala svima sto me pratite na mom fb.nastavljam dalje da se borim protim diktatora ,neka dodju i neka probaju da me uhapshe ako imaju m..a

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *