Održan protest u Podgorici: Građani presudili Katniću

0

Novi protest u organizaciji pokreta „Odupri se – 97 000“ održava se večeras, na platou ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Organizatorima se priključio veliki broj slobodnih građana kako bi zajedno „posijali sjeme slobode, i još jednom poručili da je dosta nepravde i da je kontinuiran otpor preduslov za zdrav razum!“.

Prvi se građanima obratio jedan od organizatora protesta, Nikola Grdinić, koji je istakao sljedeće:

„Ovo je borba za slobodu. Poručujemo da hoćemo pravdu. A pravdu je zarobio jedan čovjek koji drži čitav sistem u svojim rukama. I zato mu poručujemo – Milo lopove“.

On je juče podrzao državni udar u Veneceuli, a ovdje se vodi jedan državni udar koji je uvreda razuma svakog građanina Crne Gore. Poslaćemo poruku svim u pravosuđu da vode računa o svojim karijerama. Nemojte da ćutite 9. maja. Oni koji drže vlast u Crnoj Gori obesmislili su i Dan slobode. Nema predaje“, zaključio je Grdinić.

Nikola Raković, bivši radnik KAP-a, istakao je da je jasno ko 30 godina pljačka i uništava radnike i crnogorsku privredu, i dodao:

„Ostali su nam dužni plate, doprinose. Tako se nas 400 penzionera našlo na ulici. Ostavljeni smo i od države i od sindikata. Đukanović i Marković treba da podnesu ostavke. Vlada nije ispunila zahtjeve radnika KAP-a, iako su, po zakonu, bili dužni da to urade. Ali, oni zakon koriste kad i kako njima odgovara“.

Momo Joksimović, predstavnik penzionera, istakao je da su upravo oni gradili ovu državu, a da danas jedva sastavljaju kraj s krajem. Dodao je da je ujedinjenje opozicije najveća tekovina ovih protesta, i zaključio:

„Penzioneri sa praznim džepovima i praznim frižiderima su poniženi, tužni i nesrećni – umire se na rate. Tražimo besplatne ljekove za penzionere, povećanje najnižih penzija, besplatan prevoz i druge povoljnosti, koje nam pripadaju“.

Nakon obraćanja Joksimovića, pred narodnim sudom pročitana je optužnica protiv zloglasnog Luka Kaznića, simbola posrnule crnogorske pravde.

Neumoljivi sud naroda proglasio je Luka krivim po svim tačkama optužnice.

Nakon presude gnusnom, korumpiranom Kazniću, okupljeni su se uputili prema zgradi predsjednika, gdje će biti i izvršena kazna.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.