Odloženo suđenje Medojevićevoj grupi: Tužilaštvo nema dokaza, doživjeli fijasko

0

Suđenje lideru lideru PZP-a Nebojši Medojeviću, biznismenu Momiru Nikoliću i grupi aktivista DF-a koji su osumnjičeni da su prali novac, odgođeno je za 27.jun nakon što su advokati odbrane objelodanili da je drugooptuženi u ovom slučaju Nikolić u aprilu saslušan pred Specijalnim tužilaštvom zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaje poreza i doprinosa.
Advokati su naglasili da su u obavezi da čuvaju službenu tajnu ali su ipak ukazali Sudu da je činjenično stanje tih spisa identično sa onima koji se nalaze u ovom predmeta zbog čega su predložili Sudu njihovo pribavljanje.
Tvrde da se tužilaštvo na ovakav potez odlučilo kako bi održalo već podignutu optužnicu, ali kako kažu, to je uradilo, sa zakašnjenjem i nakon što je Vrhovni sud u slučaju Šarić, iznio stav da je za krivično djelo “pranje novca” neophodno da novac bude pribavljen krivičnim djelom.
“Tužilaštvo je naknadno shvatilo da ima problem i postupak pokrenut protiv Nikolića treba da posluži kao podloga za ovaj slučaj”, kazao je advokat Dušan Radosavljević.
Njegov kolega Miroje Jovanović zapitao se odakle Specijalno tužilaštvo da vodi istragu za utaju poreza kada je, kako kaže, zavisno od iznosa za to krivično djelo nadlženo Osnovno ili Više tužilaštvo.
Specijalna tužitejka Lidija Vukčević ukazala je da je izvršenje tog djela ranije bilo neophodno ali ne i sada. Smatra da ni ova optužnica nije mogla biti potvrđena bez dokaza te da su upravo dokazi sprovedeni u ovom slučaju doveli do pokretanja još jednog postupka protiv Nikolića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.