Odbijen predlog za određivanje pritvora: Advokati Piletić i Milošević na slobodi

0

Specijalno državno tužilaštvo istražnom sudiji podgoričkog Višeg suda nije dostavilo predlog za određivanje pritvora advokatu iz Podgorice Đorđiju Piletiću i njegovom kolegi iz Bara Vladimiru Miloševiću, saopšteno je Danu iz tog suda.

Kako je kazala Aida Muzurović, portparol Višeg suda u Podgorici, odbijen je predlog za određivanje istražnog pritvora od 30 dana biznismenu Miomiru Đuraševiću.

“Za okrivljenog M.Đ. su izrečene mjere nadzora obaveza povremenog javljanja nadležnom državnom organu i zabrana napuštanja mjesta boravišta”, kazala je Muzurović.

Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja saslušali su 11. marta Đorđija Piletića i Vladimira Miloševića u sklopu istrage o pranju novca.

Piletić je suprug sudije Apelacionog suda Seke Piletić, a Milošević je zastupao više ruskih biznismena koji su imali poslove u Crnoj Gori.

Policija ispituje da li su ovi advokati učestvovali u pranju oko milion eura koje su ruski biznismeni pokušali da stave u legalne tokove u Crnoj Gori.

Zbog toga je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava protiv njih.

Tokom daljeg postupka biće ispitane sumnje o povezanosti advokata sa ruskim investitorima i za pranje novca.

Prema nezvaničnim informacijama, predmet je formiran zbog sumnjivih transakcija novca koje su vršene prije deset godina. Sa tim transakcijama, odnosno pozajmicama, povezuje se i jedan strani državljanin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.