Obradović sa pristalicama nasrnuo na ministre i poslanike; Gojković: Ovo su fašističke falange!

0

Poslanici Dveri u Skupštini Srbije okupili su se jutros ispred zgrade parlamenta, a prilikom tog protesta vrijeđali su i napali ministre i poslanike vladajuće većine prilikom ulaska, prenosi televizija N1.

Kako se navodi, lider Dveri Boško Obradović je ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru poručio da će “ići na robiju”.

Reagovalo je i skupštinsko obezbjeđenje, a poslanik vladajuće većine Marjan Rističević snimljen je kako ulazi u zgradu sa pocijepanim sakoom.

Obradović tvrdi da nije bilo fizičkog nasilja, a poslanici Dveri tvrde i da je poslanik Milovan Drecun fizički nasrnuo na njihovu koleginicu Mariju Janjušević.

“Osam godina neko krši Ustav, ruši sve državne institucije i na svaki način manipluiše, ponižava i vrijeđa ovaj narod i državu. Uzeli su nam život, slobodu, finansije i institucije, srušili sve što je normalno u državi. Bunimo se zato što mi više nećemo to da trpimo”, rekao je Obradović.

Gojković: Dveri su fašisti i horda vucibatina

Početak Sjednice skupštine Srbije kasnio je 45 minuta zbog incidenta ispred skupštine.

Na početku sjednice predsjednica Skupštine Maja Gojković ocijenila je da je na djelu “fašistički pokušaj poslanika Dveri Boška Obradovića i njegovih pristalica da blikoraju rad Skupštine da legitimno tijelo spriječe da radi svoj posao.

“Svi koji znaju istoriju, znaju da se ovo dešavalo samo kada se rađao fašizam u Evropi i sada moramo svi zajedno da se odupremo ovakvoj pojavi koje nikad nije bilo u Srbiji”, rekla je Gojković i dodala da je brutalno napadnut poslanik Marjan Rističević, i da su ga “fašističke horde tukle, šutirale i pocijepale mu sako”.

Gojković je pozvala nadležne da reaguju, kao evropske institucije.

Ona je više puta ponovila da su Dveri “horda vucibatina” i “fašisti” i rekla da u parlamentu neće dozvoliti “orgijanje fašista” koji napadaju legitimno izabrane predstavnike naroda.

Poslanici Skupštine Srbije započeli su potom novu sjednicu na kojoj će razmatrati izborne zakone.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmjeni Zakona o lokalnim izborima, koje je podnijela Vlada Srbije.

Najvažnija izmjena je da će potpise potrebne za podneošenje izbornih lista, osim kod javnih bilježnika moći da se ovjere i u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi.

Skupština će razmatrati i vladin Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i Predlog odluke o imenovanju članova i zamjenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnijela Socijalistička partija Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.