20. 10. 2018. - 0:32

FLEŠ

Obavljeni razgovori sa penzionisanim funkcionerima MUP-a: Premijer Marković iskusnim operativcima napada kriminalne grupe!

Više nekadašnjih policijskih operativaca, koji su poslednjih godina penzionisani, kontaktirano je da se ponovo vrati u službu, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a. Plan premijera Duška Markovića je da okupi tim iskusnih operativaca, sa dugogopdišnjim iskustvom, kako bi se uhvatio u koštac sa organizovanim kriminalom. Već su obavljeni neki preliminarni razgovori sa nekadašnim operativcima kriminalistike u Podgorici, ali i u još nekoliko gradova, oko njihovog angažmana.
“Marković planira da osposobi operativni, specijalni tim, koji bi se samo bavio rješavanjem sukoba između zaraćenih narko klanova u Crnoj Gori. U taj tim bi ušli iskusni operativci, od kojih su neki već par godina u penziji. Taj tim bi u nadležnost imao samo organizovani kriminal, tačnije, radio bi na rasvetljavanju nerasvijetljenih ubistava u poslednjih pet godina, rečeno nam je u vrhu MUP-a.
Javna je tajna da specijalno tužilaštvo, tačnije specijalni policijski tim, i nema neku naročito dobru saradnju sa Upravom policijom i MUP-om. Marković upravo računa da bi formiranje jednog ovakvog tima, pri policiji, povratilo poljuljani ugled Uprave policije, koji je poslednjih godina narušen. Takođe, time bi poslao poruku specijalnom tužilaštvu da oni nemaju dovoljno kapaciteta u obračunu sa narastajućim organizovanim kriminalom.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *