NSD i DNP: Borba protiv organizovanog kriminala i mafije je prioritet

28

Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija podržavaju stav gospodina Krivokapića da se rekonstrukcijom Vlade pokuša obezbijediti njen pun mandat kroz učešće činilaca parlamentarne većine koji je podržavaju.

Smatramo da ovakvoj njegovoj inicijativi treba da prethodi razgovor lidera parlamentarne većine na kome treba ostvariti potpuno jedinstvo u novim okolnostima organizacije izvršne vlasti, a nakon toga sve to realizovati u dogovoru sa aktuelnim premijerom.

Svima je jasno da je Crnoj Gori potrebna Vlada koja će u potpunosti biti izraz političke i demokratske volje naroda koji nam je dao povjerenje na izborima u avgustu prošle godine.

Upravo su ovo stanovišta na kojima je od početka iskreno i odgovorno insistirala “Koalicija za budućnost Crne Gore”, ali smo bez obzira na to, prihvatili i drugačiji tzv. nestranački koncept u čije smo se određene ograničene domete uvjerili u dosadašnjem radu.

Nažalost, Vlada premijera Krivokapića nije mogla na zadovoljavajući način i potrebnom brzinom demontirati režimske kadrove koji su prepoznati po vezama sa organizovanim kriminalom i korupcijom, ali i punktove duboke države kojima i danas upravljaju DPS i Milo Đukanović.

Kao što su naši predsjednici stranaka Andrija Mandić i Milan Knežević juče saopštili gospodinu Krivokapiću: DF je oduvijek bio otvoren za razgovore koji idu u pravcu demontiranja prethodnog režima, i svaki dobronamjerni poziv na ove teme je kucanje na otvorena vrata.

Ali u ovom trenutku za Crnu Goru, a ne samo parlamentarnu većinu, najvažnija tema je usvajanje zakona o tužilaštvu i od tog odnosa će zavisiti svi budući politički potezi. Iskreno vjerujemo da će svi akteri u parlamentarnoj većini i Vladi smoći snage da prevaziđemo ovu krizu i zajednički, ruku pod ruku, realizujemo sve ono što smo obećali građanima Crne Gore 30. avgusta prošle godine.

28 Comments
 1. Ksilofon komentariše

  “gospodine Krivokapiću, dajte nam fotelje” 😀

  3
  60
  1. Goran komentariše

   Fotelja pravim ljudima a Spuz oni a Koji su stvorili klanove, korupciju, kradju glasova tako sto im placaju racune za struju, oni a Koji svercuju Kokain drzavnim brodovima, onima Koji su zaduzili CG kao Grcku, one Koji su postavljali ljude sa kupljenim diplomamama na razne polozaje, u Spuz one Koji su ubili Duska Jovanovica, one Koji su subvencijama bogatili svoje rodjake prilikom otvaranja hidrocentrala, one Koji bi prodali crkvene relikvije I crkvenu imovinu, sve drpsovce u Spuz.

   47
   1
  2. kuca komentariše

   kmetu botovski jel ti gazda narezao dosta parizera?

   34
   1
  3. tako stoje stvari komentariše

   @ Ksilofon

   Kakve crne fotelje, očigledan jasan i nedvosmislen politički odgovor Andrije i Milana, na perfidni politički manevar lukavog Zdravka Krivokapića, da se jevtinim ustupkom sa nekoliko ponudjenih potpresjedničkih mjesta u vladi, izvuče se iz pat pozicije u kojoj se našla vlada, i to sve radi njegove nesposobnosti, nodgovornosti i bolesne političke ambicije .

   Odličan odgovor Milana i Andrije !!! Bravo !!!
   Još jednom su jasno pokazali Andrija i Milan, da im je princip u politici, interes naroda i države ispred nekih ličnih funkcija. Džaba se radujete Zdravkovi botovi, preračunali ste se !!!

   41
   1
   1. Ksilofon komentariše

    Da im principi i rijec ista znace ne bi krsili dato obecanje da ce 200 dana pustiti vladu da radi.

  4. Kontra revolucija komentariše

   Što se tice fotelja, cim Krivokapic zeli rekonstrukciju vlade za puni mandat , eh onda vidimo ko je zeljan fotelja i “paramentalnu visoku penziju” !.
   Ili se ona ne dobija tek kad se vremenski ispuni mandat !.
   U EU se penzija parlamenaraca isplacuje tek kad neko ispuni svoj mandat !.
   I to se dibija odmah cim neko ispuni taj mandat od 4 5 ili 6 godina, nema veze da li je on 30 ili 60 godina star !.
   Toliko o foteljama i mandatara koji hoce samo da guraju vreme kao Krivokapic Becic, Abazovic itd. !.

 2. Hermes komentariše

  Dnevnik RTS. Budite bar malo originalni.

  2
  51
  1. Igor komentariše

   Sudstvo br 1. Preuzimanje Rtcg br 2 zapljena I imovine lopova su prioritet. I to brzinski pitat 2liste jeste s nama il s dps ako se boje i dobijaju naredbe. Znate to. Moraju, ne smiju s dps duboko su zaronili. A onda borba za bolje naroda I ekonomija. Ako ne prevari 200% opet. DF👍

   48
   1
 3. Goran komentariše

  Puna podrška gospodo iz dfa.Ovo što je dosad vlada radila ne može dobiti prelaznu ocjenu!

  57
  1
 4. Nevena komentariše

  Do sad nismo vidjeli da je Vlada prstom makla po pitanju borbe protiv korupcije i kriminala. Zato je potrebno da dođe do rekonstrukcije Vlade!

  55
  1
 5. Ivi komentariše

  Skupština. Ujedinjeni i naprijed. Tužilaštvo sudstvo, mijenjate. Neće Vam se niko izboriti za slobodu sem Vi sami. Nama straha od Mila ako Vi ne date da se vrati. Pogledajte ovo lupanje Sadikovića, stara matrica, se aktivirala. Neka oni iz svijeta KRSTAŠ ORLA iz Vijesti mnoge stvari ne sanjaju više.

  47
  1
  1. Ivi komentariše

   Ovo nije Zubin potok pa da se udari na mafiju, ovo je vučji potok pa, se još mafija pita. ODMAH! I usprotivite se malo, ne može vojska da pušta brod ve bez kontrole nego neka kontroliše. Vojska ne čuva granicu, pa šta jedu iz budžeta, vojska sve brodove i granicu.

   42
   1
 6. Jovana komentariše

  Naš primarni cilj je bio uklanjanje dpsa sa vlasti, ali ukloniti ih u pravom smislu te riječi znači istrijebiti kriminal i korupciju iz institucija i svih sfera društva!

  47
  1
  1. Radnik komentariše

   Stidio sam se veceras gledajuci nenovinsrku rtcg Dusku Pejovic koja kaze na pomen gosta da osudi napad na Seada Sadikovica ,ne novinarka Pejovic kaze ne ne molim vas postujmo prezunkciju nevinosti ne znam ja sta je bilo i dali je bilo ,sramotnije novinarke jos u moje godine ni jesam cuo to je zastidje od novinarke ,koja ima totalnu sizofreniju i ona kaze ja cu vam reci sta kaze eu ,stidim se sto u mojoj drzavi na mom javnom servisu postoji novinarka koja je nacionalista,komunisticki fanatik ,srbo mrzac i poklonik svega sto je mir u Crnoj Gori ja mislim da tskav ne novinar u kambodzi ne moze da bude kamoli u zemlji kandidatu EU e za ovo je lustracija majka zivota . Ona ne zna prvu dintagmu EU zajednice kojoj se moraju oduditi komunisticki rezimi i totalirizmi . Istinski me sramota i stid da na javnom servisu postoji takav (ne)novinar ,Bruka kakav javni ne seri servis imamo . Zbog toga treba novo tuzilastvo da ovakvog novinara koji siri mrznju protiv jednog naroda Srpskog i procesuirati je za sirenje i raspaljivanje mrznje i fobiju mrznje prema jednom narodu

   1
   1
 7. Marko komentariše

  Usvajanje zakona o tužilaštvu je prvi korak u borbi protiv kriminala i korupcije, dva velika kancera našeg sistema i društva! Zato taj zakon što prije treba donijeti. Nadam se da će se ubrzo i ostatak parlamentarne većine usaglasiti sa inicijativom DFa.

  48
  1
 8. Filip komentariše

  Borba mora da počne protiv korumpiranih sudija i tužilaca,koji su njihovim činjenjem i nečinjenjem nanijeli ogromnu štetu ovom narodu!

  47
  1
 9. Joka komentariše

  Ko ne prihvati promjene u tužilaštvu i sudstvu, taj je protiv države Crne Gore i njenog napretka!

  46
  1
 10. Ivi komentariše

  Preuzimaju se opštine bre, Nikšić je nezgodan, neka vojska čuva granice, policija, unutra. Nek pomognu. MORA MORA!

  7
  2
 11. kuca komentariše

  DF ne smije opet pasti na folove Demokrata a prije svega URA da ruse koaliciju i da ce biti krivi za sve,ako se Demokratama i URA junosama ide uz DPS nek idu narod ce to znati vrednovati dosta je Abazovicevih lazi i njegovog uzimanja vise nego mu pripada.U ovoj vladi rak rana je upravo ono sto je on uzeo MUP,MIP,MO to se ne smije vise dozvoljavati.Crna gora je drzava gradjana Crne gore a ne zapadnih ambasadora pa da se oni pitaju.

  38
  1
 12. Serdar komentariše

  Za to smo glasali.

  33
  1
 13. Milena komentariše

  Zdravko je od pocetka trebao da razgovara sa liderima parlamentarne vecine, sve bi bilo mnogo bolje…ali sada je rekonstrukcija Vlade jedino resenje!

  37
  1
 14. Bogdan komentariše

  Donosenje tog zakona je neophodno za napredak i kljucne promjene za koje je narod glasao!

  35
  1
 15. Milica komentariše

  Vlada nista nije uradila po pitanju demontaze dps vise se bavila napadima na Df! Sramota

  37
  1
 16. Milos komentariše

  Da bi se moglo ista mijenjati prvo se mora razbiti mafija a to je nemoguce bez izglasavanja zakona koji predlaze Df!

  37
  1
 17. Tutinac komentariše

  SAMO ZAUZETI TV BASTILJU RTCG TO JE LEGLO razdora u CG I NAJVECA PROPAGANDNA MASINERIJA DPS

  38
  1
 18. E viva komentariše

  Pipune da nisi bio u Moracu,da uzivas kako jebemo Zvezdu

  1
  35
 19. sanya261 komentariše

  Podrska za DNP i NSD. Ipak su oni najvise diskriminisani i ugnjetavani sve ove godine. Ne mogu sad da budu skrajnuti kao da nista nijesu zasluzili. Ovu borbu su iznijeli bar 40% i treba to cijeniti. Krivokapic je bio nosilac njihove liste. Zasto ga Becic nije stavio na celo liste ako je toliko dobar? Ili Abazovic?

  31
  1
 20. SK komentariše

  Bravo!!!
  Dokazali ste šta vašim venama teče:
  Ja osećam danas da u meni teče
  Krv predaka mojih, junačkih i grubih,
  I razumem dobro, u to mutno veče,
  Zašto bojne igre u detinjstvu ljubih.

  I prezirem tugu, zaboravljam bolju,
  Jer u meni teče krv predaka moji’,
  Mučenika starih i junaka koji
  Umirahu ćutke na strašnome kolju.

  Jest, ja sam se dugo sa prirodom hrvo,
  Uspeo sam – sve se može kad se hoće –
  Da na ovo staro i surovo drvo
  Nakalemim najzad blagorodno voće.

  I sad, ako plačem kad se mesec krene
  S oreolom modrim niz nebeske pute,
  Il’ kad stare šume, čarobne sirene,
  Jedno tužno veče zlokobno zaćute,

  Ja osećam ipak, ispod svežih grana
  I kalema novih da, ko nekad jaka,
  U korenu starom struji snažna hrana,
  Neiscrpna krepkost starinskih junaka.

  Sve iščezne tada. Zaboravljam bolju,
  A preda me staju redom preci moji,
  Mučenici stari, i junaci koji
  Umirahu ćutke na strašnome kolju…

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.