“Novosti” objavile dokument: Za ubistvo Milana Kneževića plaćeno 400.000 evra, ubica trebao da bude Fljorim Ejupi?

1
Služba bezbjednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dobila je informaciju iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se na Milana Kneževića, jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta|u Crnoj Gori – sprema atentat.
To se navodi u dokumentu MSP u koji su “Novosti” imale uvid, a ova povjerljiva saznanja posebno dobijaju na težini uoči današnjeg saslušanja Kneževića koje je zakazano za 11 časova. On je pozvan u Upravu policije “radi prikupljanja obaveštenja povodom tekstova u sredstvima javnog informisanja po pitanju ugroženosti”.
Dokument koji su objavile “Novosti”
U pomenutom dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom prenio našem vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atenatat.

Za taj pakleni plan Ž. V. saznao je, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sjedio sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbjednosti tzv. Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca.

Prethodnog dana na KiM je boravila jedna osoba iz službe bezbjednosti Crne Gore koji je, navodno,  crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan, Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru.

Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vrijeme mitinga ili narodnog sabora…- navode se riječi Ž. V. u dopisu MSP iz Generalnog konzulata u Cirihu.

Takođe, piše i da je, navodno, za prebacivanje oružja sa KiM u Crnu Goru zadužen Mirko Velimirović, koji je bio svjedok protiv Kneževića u procesu poznatom kao “državni udar” dok bi mu logističku podršku u Podgorici davao izvesni Kolčaj.

Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus “Niš ekspresa” 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila.

Na mjestu zločina nađen je njegov DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu “Bondstil”. Odatle je, međutim, misteriozno pobjegao i tri godine mu se izgubio svaki trag, a o njegovim vezama sa CIA u nedavnom intervjuu za “Novosti” govorio je i bivši istražitelj Unmika Džo Mekalister.

1 Comment
  1. realno komentariše

    Mnogo je to para za jednog nebitnog klosara.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.