Nove kalkulacije u Podgorici: Ranko s Demosom pravi koaliciju

0

Lideri SDP-a i Demosa, Ranko Krivokapić i Miodrag Lekić dogovaraju predizbornu koaliciju u Podgorici, saznaje Borba. Pregovori će biti intezivirani poslije praznika, kada će biti svi detalji utanačeni. Ova koalicija je odgovor na koaliciju koju već izvjesno vrijeme dogovaraju Demokrate i URA. Gotovo je izvjesno da SNP neće biti dio ni jednog od ta dva aranžmana, mada naš sagovornik ne isključuje mogućnost pregovora sa SDP-om i Demosom.
-Pripadnici građanske opozicije su nezadovoljni situacijom u SNP-u, jer predsjednik Vladimir Joković ne kontroliše ni jednog poslanika, niti može garantivati da će funkcioneri te partije ispoštovati sve što se dogovori. Joković će pokušati da za SNP u Podgorici obezbijedi neki koalicioni aranžman, jer ankete govore da sami teško mogu do cenzusa. Takođe, dio članstva ne gleda blagonaklono na pregovore SNP- sa Rankom Krivokapićem, pa bi radije da se oravi aranžman sa DF-om, koga smatraju prirodnim saveznikom, rekao je naš sagovornik.
S obzirom da Demokrate i URA pregovaraju odavno, SDP i Demos planiraju zajednički nastup u Podgorici.
-Nijesu sigurni da bi im SNP donio sinerguju glasova, imajući u vidu izborni rezultat koalicije Ključ, koja nije postigla očekivani rezultat, pojašnjava naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.