Nova DPS opstrukcija: Većina opozvanih ambasadora bojkotuje sastanak sa premijerom!

13

Većina od sedam spornih ambasadora čiji je opoziv tražila nova Vlada neće se sjutra pojaviti na konsultacijama kod premijera Zdravka Krivokapića, iako je on to tražio, saznaje BORBA.

Za sjutra su zakazane konsultacije ambasadora koji treba da budu opozvani sa premijerom, međutim, mali su izgledi da će do sastanka u punom sastavu i doci.

Kako saznajemo, na sastanak nece doci Darko Pajovic, Sanja Vlahovic i Miodrag Vlahovic.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da smatra da se nisu stekli uslovi za donošenje ukaza o opozivu ambasadora koje je predložila Vlada, navodeći da predlog za opoziv nije imao adekvatno obrazloženje.

Prethodno je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović saopštio da je predložen opoziv ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića, Srbiji Tarzana Miloševića, Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, Vatikanu Miodraga Vlahovića, Italiji Sanju Vlahović, Bosni i Hercegovini Obrada Stanišića i Njemačkoj Veru Kuliš.

Kako saznajemo, većina opozvanih ambasadora neće doći na sastanak sa Krivokaoićem, što znači da DPS kadrovi nastavljaju opstrukciju.

Šef diplomatije Đorđe Radulović ranije je saopštio, odgovarajući na pitanje novinara o razlogu za opoziv sedam ambasadora, da su oni nanosili štetu državi i da je svaki od njih “više bio ambasador političke partije nego svoje države”.

“Vlada je donosila odluke. Neke su se svidjele javnosti, neke nisu. Kakvu su štetu ambasadori nanosili mislim da oni sami znaju. Svaki od tih ambasadora je bio više ambasador političke partije nego svoje države”, rekao je Radulović.

13 Comments
 1. LipaLipa komentariše

  … pa oni sami potvrdjuju, … nijesu ambasadori ove drzave, … ma ipak opozvani, … neka se “prigaju”, … i nek ne brinu za ukaze, … ukazao se njihov “vlasnik”, … svako cudo za tri dana, … put pod noge, … pisi bre memoare, …

  11
  3
  1. Kontra revolucija komentariše

   Ahahahahaha, pa šta ste mislili da ce oni da slušaju URA pudlice i nekog ekspertskog inzinjera ?.
   Ahahahahaha, nema revanšizma !!!.
   Skinite konacno buldoge sa lanaca pa ce da vidite kako ce da slušaju !.

   7
   3
   1. LipaLipa komentariše

    … polako revolucijo i to kontra, … doce ambasdori tamo dje treba, … bice i novi, .. mozda i ti medju njima, … ostavi se buldoga, … ko zna dje bi okrenuo, … aj’ zdravo, …

    4
    3
   2. Mile komentariše

    Isti je interes naroda i svih strana nove vlasti, zato ne opstruirajte jer ko to radi radi za Mila.

 2. Misliti crnogorski komentariše

  Nisu opozvani, pa sto da dolaze?🤣

  13
  3
 3. Kata komentariše

  Poslati depeše u državama u kojima su navodni ambasadori da više nisu ambasadori pa neka se slikaju a lovu ce brzo da potrose kad ne bude redovnih plata!

  23
  3
 4. t-rex komentariše

  Prestanite placati te ambasade i obavjestite zemlje u kojima se nalaze da oni nisu zakonski prestavnici Crne gore ili zasutite, dosta je bilo!

  16
  3
  1. Boka di Cataro komentariše

   Ne lupaj, moraju svi poštovati Zakone i procedure. Ako dobiješ 41…ne znsči da radiš što te volja i na brzinu. tiha voda…

   1
   5
 5. Ivi komentariše

  Da li je ovo moguće. Pa na čemu će da se zasniva funkcionisanje ove države. Pa ovo je nevidjeni skandal!

  8
  3
 6. Diplomata komentariše

  Svaka im čast. Nisu poltroni ovim apostolima anticrnogrskim i vi ih ne možete opozvati.

  3
  5
 7. Ovo je sprdnja! Osjetili da u novoj vladi sjede 80% pickice, il njihovi kadrovi, eto zašto je svakom smetao DF i Snp u vladi. Jer bi posao braca odradila za mjesec dana ovako imamo dps2 vladu. Krivi je prevara i trojanski konj, nema vise dileme, dritan mutan,Becic plasljiv ne zlonamjeran. Krivim lidere Fronta sem Nebojsu.M sto su znali 3 mjeseca ko je “krivi” i pustili ga kao nosioca. Ovo je sprdnja nevidjenih razmjera. Pa jeste dobili izbore? Pa zašto dopuste,vrsite pritiske 24 h dnevno, ne moze Medojevic samo! Pustite budalastine tik tak, ne potcjenjujte ih da ne obrnu jelusicku i uru kad se najmanje nadamo pa ce bit tik tak. I il ste sem Medo ,ajvani( a niste) za neke stvari no vrlo vispreni, radite bre pritisak 24 h dnevno na ministre, jeste normalni vi? Izjavljuje jedan tesko nam ,lakše nam bilo u opoziciji.??? Ej, trgnite se bre pritisak i samo pritisak! Nema smjena u rtcg, nema niko sem Medojevic zato ga i pljuju i ne daju mu, pismen i mudat medju vama sem na prici. Alo 133.000 ljudi vam je dalo povjerenje? Jel da se razmontira zlo il bude pasivan ovako? Ako cete da se zadovoljite funkcijama po preduzecima ,a da ne vrsite pritisak konstantan na krivog prevaranta ,i na kraju glasali smo vas da zastupate Srbe iz Cg i za pravdu. Ne za gostovanja svaki dan na pinku koji ve preko bebe.p kopa 2016 i kod Marica bitange i druga od dps 2 lidera i javno se hvali s tim. Ne sprdajte se s ovim narodom no stisnite te experte!!! Niste Bogom dani vječno da zastupate tobos Srbe a sto cinite? Medojevic je iako sam ideološki neistomišljenik svijet izmislio,i vise znanja u malom prstu ima no svih 80 poslanika zajedno. Jel vam sad jasno bravi da je sve prevara bila ,a vas boli…dali nebitne funkcije a dps i dalje vlada! Podrška za Meda

  3
  1
 8. Kaba komentariše

  Lako se to rijesava.Donijeti Uredbu kojom se plate svih ambasadora smanjuju na minimalac 220€…ili jos jednostavnije…zatvoriti ambasade u tim zemljama.Iskljucivu odgovornost za to nece snositi Vlada Cg vec Predsjednik.Samo ako postoji volja sve se da izganjati.

  3
  1
 9. E viva komentariše

  Kakve ste vi budale, ne menjaju se ambasadori kao što premijer prije podne predloži jednog ministra a popodne drugog.. Pa ne bira se skupština stanara na Koniku, hahaha.. Metle jedne nepismene i nesposobne, bolje sami da odete iz vlade

  1
  4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.