Nova destabilizacija Balkana: Agenti MI6 preko Duška Markovića i Haradinaja udaraju na Beograd!

0

Agenti britanske obavještajne službe MI6 već mjesec dana obilaze Podgoricu, Sarajevo i Prištinu kako bi oslabili pregovaračke pozicije srpske strane tokom pregovora o rješavanju statusa Kosova. Logistički i operativni centar je već zaživio u Sarajevu, a na jesen se planira otvaranje istog i u Podgorici. Ofanziva agenata MI6 ima strateško uporište u težnji da se medijskim i operativnim djelovanjem oslabi uticaj Srbije na Balkanu.
Mete napada obavještajaca su Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, predsjednici Srbije i Republike Srpske, zbog svojih veza sa Rusijom, ali i Turskom.
Agenti preko svoje mreže saradnika žele da izvrše dodatni pritisak na Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, a Podgorica im je idealno tle za tako nešto.
MI6 je ohrabrila premijera Duška Markovića da podrži napore Ramuša Haradinaja da propadnu pregovori oko Kosova jer britansku službu interesuje da Balkan i dalje bude trusno područje gdje je lako izazvati nemire.
Upravo zbog ovakvog djelovanja MI6 koja je rovarila i u srpskim bezbjednosnim službama Vučić je nakon tih saznanja zahladnio odnose sa zvaničnom Crnom Gorom. Sve političke i svake druge akcije crnogorskih vlasti direktno su koordinisane iz Londona i to više nije nikakva tajna.
“Crna Gora je poligon MI6 za destabilizaciju legitimno izabranih vlasti u Beogradu što se najbolje vidi na slučaju Kosova. Isti ovakav scenario je viđen 2000. godine, kao i godinama ranije, kada je upravo preko Podgorice, rušena vlast u Beogradu, kaže naš sagovornik.
Naime, njima ne odgovara stabilizacija prilika na Balkanu, a naročito, najavljeno objedinjavanje prosrpskih stranaka u regionu, uz podršku zvanične Srbije, kao protivteža planovima agentura Britanije i Njemačke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.