Ništa od sjednice u Beranama, nije bilo kvoruma

0

Današnja sjednica lokalnog parlamenta u Beranama nije održana zbog nedostatka kvoruma. Kako je kazao predsjednik SO Berane Milun Rmuš, na današnjoj sjednici se nisu pojavili odbornici parlamentarne većine.

On je kazao da 17 odbornika koji su podnijeli inicijativu za sazivanje ove sjednice i dva odbornika iz parlamentarne većine, nijesu se pojavili na današnjoj sjednici.

„Nisu se pojavili dva odbornika Pokreta za promjene, odbornik Miloš Rmuš i odbornik Miloš Đukić, odbornik Nove Srpske Demokratije. I takođe nisu se pojavili svi ostali odbornici parlamentarne većine“, kazao je Rmuš.

On je naglasio da njihovo nepojavljivanje vidi kao taktičko rješenje „kako bi dali još malo na vremenu odbornicima Đukiću i Rmušu da razmisle u kakav problem uvode opštinu Berane i lokalnu samopravu.“

„Da ulazimo u evidentne probleme, tako da daćemo im još malo vremena da razmisle o tom postupku“, naveo je on.

Podsjetio je da su predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i potpredsjednik Vlade, Aleksa Bečić, pozvali odbornike da ispoštuju ono što je dogovoreno prije dvije godine i da danas Damjan Ćulafić bude izabran na mjesto predsjednika Opštine, kako bi „izbjegli sve eventualne probleme koji bi se desili u lokalnom samopravu“.

Podsjetimo, predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvao je juče sve odbornike iz redova koalicije Za budućnost Berana da ispoštuju koalicioni sporazum na kojem se zasniva vlast u tom gradu, te da u Skupštini Opštine izglasaju Vuka Todorovića na njeno čelo, kao i Damjana Ćulafića na mjesto predsjednika Opštine.

(rtcg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.