Nikšićanin utajio porez, oštetio budžet za 40.000 evra

0

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa Sektorom za finansijsko obavještajne poslove i službenicima Poreske uprave Crne Gore podnijeli su danas krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću protiv pravnog lica iz tog grada, a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

„Osumnjičeni M.M. kao izvršni direktor ovog pravnog lica, kako se sumnja, počinjeno krivično djelo izvršio je na način što nije prikazao prihod ostvaren prodajom tri stambene jedinice koje je prodao tokom 2021. godine, niti je tokom 2021. i 2022. godine iskazao obaveze po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene, čime je po osnovu neiskazanog PDV-a, poreza na dobit pravnih lica i poreza iz i na lična primanja ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 40.000 evra, što ujedno predstavlja i materijalnu štetu pričinjenu budžetu Crne Gore“, saopštili su iz Uprave policije.

Kako se dodaje, službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intenzivne i prioritetne policijsko-tužilačke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima i poslovanju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.