Mladen Mikijelj

Nikšić: Košarska litija danas od 18:00 časova

0

Udruženje „Kosovski božuri od Nikšića grada“ organizuje večeras od 18 časova Košarsku litiju ulicama Nikšića.

Sabranje je u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostorškog odakle će molitvena kolona proći gradskim ulicama do Trga slobode gdje će skup blagosloviti protojerej stavrofor Dragan Krušić. Osvrt u ime Udruženja veterana na slavnu 63. Padobransku brigadu iskazaće sveštenik Manojlo Backović, a snažne pouruke poslaće i mr Predrag Šćepanović, protojerej, namjesnik podgorički i danilovgradski.

Programom je predviđeno da se okupljenima obrati slavni komandant pukovnik Veljko –Ljubinko Đurković. Ispred Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore, predsjednik udruženja Radan Nikolić, kao i predsjednik Udruženja „Kosovski božuri od Nikšića grada“ mr Ilija R Miljanić. Nikšićaima će stihove govoriti srpski pjesnik iz Pljevalja Rajko Palibrk iz Udruženja sa imenom legendarnog košarskog viteza Peđe Leovca, te guslar i frulaš Radovan Suknović. Litiju u slavu košarskih junaka predvodiće i oko tridesetoro djece iz Obilića koji su ovih dana gosti grada Nikšića.

– Ovo je jedinstvena litija u srpskom rodu i predstavlja spletni vijenac kosovskog zavjeta. Košare i Paštrik sa vječnim vitezovima su ispisali slobodu za vječna pokoljenja srpskog roda i porazili NATO armadu sa terorističkom organizacijom OVK, vojske Albanije i stranih plaćenika. Večeras u Nikšiću pišemo moleban za pregaoce koji mrijet neće dok svijeta traje, kaže predsjednik Udruženja „Kosovski božuri od Nikšića grada“ Ilija R. Miljanić, uz podsjećanje da je ovo četvrti put da se u gradu pod Trebjesom organizuje sjećanje na velike junake koji su svojim životima ispisali novu istoriju srpskog naroda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.