NIKŠIĆ – JEDNA NOSTALGIJA

0

Piše: SIBIN

„Evropski tim za Nikšić“ – dao riječ da će već dan nakon izbora ozbiljno pristupiti rešenju problema – pasa lutalica!

Pod vladavinom DPS-a, Nikšić je nažalost propadao u potpunosti, e da bi sad, neka „nova“ lica istog starog tima, uočila da grad pod Trebjesom ima problem pasa lutalica.

Koji, inače, gazduju poligonima oko strašila bivših, a sada dokraja mrtvih fabrika. Da bi iz tog mračnog mrtvila, bijesni kidisale na građane, loveći ih po ulicama.

Duž kojih još jedino rade kafane, kladionice i taxi stajališta…

Pa, ipak, tek što je iz auta ušetao u dvorište Boksita, neksan Daka počeo objašnjvati kako nije tu radi glasova, ama ne zarad glasa već radi pravde, jer će već petnaestog ovog mjeseca raspetljati kriminalnu privatizaciju zbog koje su smrknuti radnici Boksita na sivoj ulici.

Nijedan ga od radnika, lijepo se vidi na tužnom snimku, nije udostojio uzvrativši mu pogled, tako da je neksan Daka ubrzo dobio status privida, u dvorištu oboljelih Boksita koje su ruinirali upravo oni koji bi da se sad razračunaju sa psima lutalicama koje komunalci tamane sipajući po gradu otrov.

(Za kraj, jedna lična epizoda…)

Ima tome sad već pet godina i koji mjesec preko, sa profesorom razgovaram šetalištem Vita Nikolića, i prihvatam njegovu dijagnozu budući da cio vijek živi u Nikšiću, za kojeg veli: Nekad industrijski gigant, jugoslovenski Mančester, grad piva i rock n rolla, danas – crna rupa koju usisava Dom revolucije, taj monumentalni objekat ni za šta sa kojim je propast i počela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.