Nikola Minić: Neka poslanici Kolić i Ćeman zatraže od svog reisa da osudi otimanje svetinja!

1

Reis islamske zajednice Rifat Fejzić je svojom izjavom za jednu sarajevsku televiziju jasno stavio do znanja da se tzv. Zakonom o slobodi vjeroispovesti islamska zajednica u Crnoj Gori ne smatra ugroženom i da oni smatraju da ovaj zakon ne predstavlja atak na njihovu imovinu. To jasno ukazuje da je u pitanju udruženi zločinački poduhvat režima i reisa Fejzića protiv pravoslavlja u Crnoj Gori, saopštio je Nikola Minić, predstavnik Sedam Brda.

”Reis Fejzić je praktično kopirao izjavu ministra unutrašnjih poslova Melvudina Nuhodžića koja je data dan ranije. Samo što je dodao kako oni dokaze za svoju imovinu imaju u ovdašnjim i turskim arhivima. Dakle država Crna Gora po Fejziću, priznaje turske arhive a ne priznaje nemanjićke tapije i ruske arhive u kojima je veoma precizno zabilježeno ko je i zbog čega finansirao i podizao pravoslavne hramove na prostoru današnje Crne Gore.

Pozivamo ovim putem određene političare muslimane, prije svih Dženana Kolića i Albina Ćemana, koji su se reklamirali da će braniti i pravoslavne svetinje, da sada pokažu kako nisu to radili samo zbog političkih poena i da sada traže od svoga reisa da osudi ovaj Zakon i pokušaj otimanja pravoslavnih hramova i da ga, ukoliko to ne uradi, proglase za saučesnika režima u ovom zločinu koji spremaju. Ukoliko to ne urade, smatraćemo da su njihove dosadašnje izjave o ovom sramnom Zakonu bile zarad skupljanja jeftinih političkih poena ali, što je još gore, da su te izjave davane u cilju obmanjivanja pravoslavnog javnog mnjenja u Crnoj Gori kako imamo masovnu podršku muslimana u odbrani naših svetinja.

Ovo je vrijeme u kom i sadašnji naraštaji moraju da pokažu ko je vjera a ko nevjera. Reis Fejzić je jasno stao na stranu režima, svi prisutni politički predstavnici muslimana u Skupštini, još i prije njega, sada treba vidjeti da li su i ostali na njihovim pozicijama otimanja i rušenja pravoslavnih svetinja i da li su oni koji su nas do sada iz populizma podržavali uradili to iskreno.

Svima poručujemo da ćemo mi Brđani, kao i uvijek biti na braniku naših svetinja i da ćemo i od savremenih Turaka braniti naše svetinje i živote. Ne damo svetinje ni Rifatu, ni Melvudinu ni Milu!, stoji u saopštenju.

 

1 Comment
  1. Jocko komentariše

    Wtf sedam brda!?Sumski…

    1
    10
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.