Ni nevjeste nijesu što su bile: Mladu kupio za 1.500 evra, pa mu pobjegla

0

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uputilo je zahtjev Tužilaštvu u Albaniji da im pomogne u slučaju prevare mlade, koja je samo nekoliko sati provela kod mladoženje.
Kako piše prokupljenadlanu.rs, sumnja se da je grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama obavila prevaru, jer su od potencijalnog mladoženje koji je iz Prokuplja uzeli 1.500 eura, a djevojka koja je trebalo ad se uda, posle par sati u kući mladoženje je pobjegla.
“Identifikovana su lica koja se sumnjiče za ovo krivično djelo i postupak vodimo u saradnji sa Tužilaštvom u Albaniji“, potrvdio je portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.
On nije htio, u cilju istrage koja se vodi da govori o identitetu lica i detaljima, ali je portal saznao da je Prokupčanin preko albanske agencije koju vodi žena uspio da dođe do mlade. Iako se sve završava telefonom, platio je 1. 500 eura da mu dovedu ženu za brak. Ona se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplje i sa njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak.
Mlada je ostala u kući mladoženje nekoliko sati i onda se tokom noći iskrala. Kako ju je uzaludno tražio nekoliko dana, shvatio je da su ga prevarili i obratio se istražnim organima.
“Čak nisu imali ni prvu bračnu noć, a pored novca koji je dao Agenciji za posredovanje, platio je i troškove puta za cijelu družinu. U Prokuplju i okolini sigurno još ima sličnih slučajeva, ali ih niko ne prijavljuje, najčešće zbog sramote. I u Kuršumliji je nedavno zabilježena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1. 000 eura“, kaže izvor.
Ako albansko Tužilaštvo izađe u susret i dokaže se prevara, kazna nije zanemarljiva.
Posljednjih godina, posebno u planinskim i seoskim sredinama mlade iz Albanije su hit i ima desetina primjera koji su sklopljeni na ovaj način.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.