17. 10. 2018. - 10:16

FLEŠ

Neizvjesna sudbina inicijative DF-a o Ivanu Mašuloviću: URA protiv, SDP još vaga, Demokrate bez stava o skupštinskoj raspravi o “Oluji”

Socijaldemokratska partija (SDP) još uvijek nije zauzela stav po pitanju inicijative DF-a, da se u Skupštini raspravlja o učešću pukovnika Ivana Mašulovića, na proslavi “Oluje”, dok poslanici vladajuće koalicije i URA neće podržati. Poslanici Demokrata, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem, kao po običaju, ne odgovaraju na telefonske pozive i poruke, očigledno birajući medije sa kojima žele da sarađuju. Međutim, visoki funkcioner te stranke Neven Gošović je dao izjavu za Borbu, povodom inicijative kolega iz DF-a.
“Ne mogu govoriti u ime partije. Ali vi znate da mi u Skupštini nijesmo bili od izbora. Za naš povratak u Skupštinu moraju da se ispune neki uslovi. Bilo bi poželjno da budemo tamo, kazao je Gošović.
Na naše pitanje da li će podržati inicijativu, jer ne moraju biti u Skupštini da bi istu podržali, Gošović kaže:
“Opet kažem, ne mogu vam to reći u ime rukovodstva partije, ali pretpostavljam da u Skupštinu nećemo ići, rekao je Gošović.
Iz URE nam je rečeno da oni neće potpisati iz principijelnih razloga jer smo u bojkotu.
“Nije primjereno da potpišemo, a da ne diskutujemo o tome jer smo u bojkotu parlamenta, kazali su nam iz te partije.
Kako nezvanično saznajemo, inicijativu su podržali Goran Danilović i Goran Radonjić, a isto će uraditi i poslanici Danijela Pavićević, Saša Damjanović i Srđan Milić.
Iz DF-a su saopštili da fale još tri potpisa opozicionih poslanika kako bi se 23. avgusta održala vanredna sjednica skupštine Crne Gore, a povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji “Oluja”.
-Sjutra u 12 časova ističe rok za predaju inicijative, a potreban broj potpisa je 27. Poslanici DF ulažu velike napore da od kolega iz opozicije dobijemo tri potpisa koji nedostaju, kako bi pred ukupnom javnošću otvorili raspravu o jednoj od najvažnijih tema, koja određuje budući put Crne Gore- da li ćemo da budemo okupirani protektorat i kolonija, ili ćemo biti zemlja koja drži do sebe i svog dostojanstva, poštujući i oslanjajući se na vlastitu tradiciju, na isti način kako je poštuju sve demokratske zemlje. Vjerujemo da ćemo sjutra do 12 časova obradovati sve one građana Crne Gore koji očekuju da se preko ovakvog skandala i poniženja ne može preći tek onako, navodi se u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *