NEISELJIVI

0

Piše: SIBIN

U Vatikanu, na vratima kabineta, ateista Vlahović promijenio bravu. Izgubivši kompas i u očaju, primorao vatrogasce da ga ispraćaju kroz prozor.

U kibernetičkoj Kini, taj Pajović či, odbio da preda karticu, ključeve i pečat, ali su mu automobil na sto jada uspjeli preoteti.

Gostujući u „Teleskopiji“, kod Tamare dakle N., Katnić – inače, urednik Trećeg Oka! – otkrivao šta je bio u prošlim životima, i čiji prenatalni zapis nosi u sadašnjem izdanju. On je, gospodo, božemeprosti, Ćirilo ili Metodije!

Ostajući u duhu Grka, citirao Aristotela, ali kad je citirano trebalo zalemiti u kakav kontekst, pokazao da ništa od filozofa neprolazne Metafizike nije razumio.

Nadnaravnoj ekipi pridružila se, prirodno, i udata Stanković, te gostujući kod komite Slavka M., sa zgroženim izrazom lica, potegnula pojasniti kako nikad u Crnoj Gori niko popovima nije ljubio ruke, naročito ne oni koji su njome vladali, jer su se njima, Draginja, ljubile ruke.

Iz Srbije stigle vakcine, prva tura, dvijehiljade komada. Čeka se donacije Kine. I Rusija će pripomoći.

Od NATO-a ništa. Od te „super sile“ i velikog policajca, ni ovolicko… Osim beskrajne priče o prioritetu da se ostane na putu EU. Međutim: u EU ne bismo mogli ukoliko se ne bismo špricali, i to vakcinom Sputnjik V, što znači saputnik. (Začudni su simbolički tragovi, kako god da se tumač označenog postavi.)

Ukoliko se komite ne budu dale špricati, zbog dobra svih nas i kolektivnog zdravlja, trebalo bi ih izolovati u Sportski centar.

Baš kao što su se pomenuta dva ambasadora izolovala u svojim kabinetima, budući da nipošto ne žele da se vrate u „vječnu našu“ koja je spala da joj presuđuje Katnić i istorijski tok pojašnjava nekad udata Adžić sada Stanković Draginja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.