“Ne čudite se otkud Marko. Tu je odavno.”

0

Piše: Želidrag Nikčević

Posmatrači su veoma iznenađeni: „O, dobar je ovaj Marko Kovačević! Možda u opoziciji ima još takvih perspektivnih kadrova, ali im lideri ne daju da se razmahnu…“

Pa ima, probirljiva gospodo, još mnogo njih kao što je Marko, neke i lično poznajem. I nisu tamo slučajno zalutali, kao što pretpostavljate, nego su potpuno svjesno izabrali taj put – da budu uz baš takve starije saborce, to jest „lidere“, koji s njima dijele dobro i zlo, i političke ideje, naravno. Slobodu, hrabrost i čast. U kampanjama, na protestima, uspravni pred režimskim tamničarima.

Da, nije ih bilo i još ih nema na funkcijama i na televizijama, da se „razmahnu“. A kako mislite da se „razmahnu“ u državi čije su javne funkcije bile i ostale zaposjednute od strane polupismenih poltrona i notornih lopovčina, dok posmatrači sa akademske distance marljivo kritikuju i smjenjuju „lidere opozicije“!?

Ne čudite se otkud Marko. Tu je, odavno. Uz Andriju Mandića, Slavena Radunovića, Bata Carevića, Marinu Jočić, Simonidu Kordić, Jelenu Božović, Mića Đukanovića, Budimira Aleksića… Ta imena ste čuli, a čućete uskoro i ostala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.