NATO kreće u ofanzivu na Balkan: Opremu za prisluškivanje instaliraju u Podgorici!

1

NATO će tokom sledeće godine, u susret izborima u Srbiji i Crnoj Gori, u Podgorici instalirati svoj centar koji će biti opremljen najsavremenijom opremom za prisluškivanje, saznaje Borba u vrhu bezbjednosnog sektora. Sličan centar već funkcioniše u Sarajevu i Prištini, a cilj je da se iz Podgorice kontrolišu dešavanja u Srbiji. Sve ovo se, kako nam je potvrđeno radi, jer ruski uticaj jača na ovim prostorima, naročito u Srbiji.

O ovim planovima su već upoznate srpske vlasti, što je još jedan dodatan razlig za zahlađivanje odnosa između Beograda i Podgorice.

“Neformalni centar NATO-a u Podgorici već funkcioniše, ali je odlučeno da se unese najsavremenija oprema za prisluškivanje. Sve ovo je odlučeno nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin odlučio da posjeti Beograd. Pod posebnom prismotrom tog centra biće državni vrh Srbije kao i svi koji održavaju kontakte sa njim”, kaže naš sagovornik.

Slična operacija koju su planirali sa izvedu u Beogradu je propala zahvaljujući srpskim obavještajcima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i bukvalno svi ministri su na meti NATO-a, koji prisluškuje kompletan državni vrh Srbije, tvrdi Miroslav Lazanski, vojnopolitički komentator. Prema informacijama do kojih je došao Lazanski, operacija se vodi pod šifrom „Matriks 2″.

“Zbog toga što na teritorji Srbije ne mogu djelovati jer su ih obavještajci provalili, odlučeno je da se centar instalira u Podgorici, odakle će moći da prate i Srbiju, ali i protivnike u Crnoj Gori. Pošto imaju punu kontrolu nad vlastima u Crnoj Gori, nema bojazni za njih da bi nešto nepredviđeno moglo da im se desi, odnosno, da imaju nekih neorijatnosti u radu”, pojašnjava naš sagovornik.

1 Comment
  1. Vesko K. komentariše

    A sto ne bi slušali Srbiju iz DA i Pristigne, Lena ti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.