Nataši Šaković produžen pritvor, tereti se da je preuzimala oružje

0

Nataši Šaković, koju tužilaštvo tereti za pripadništvo kriminalnoj grupi na čijem čelu se nalazio njen suprug Marko Šaković i koja je bila zadužena za nabavku oružja za izvršenje najtežih krivičnih djela, produžen je pritvor, potvrđeno je Pobjedi iz Vrhovnog suda.

Osim bračnog para Šaković, članovi ove kriminalne grupe su i Podgoričanin Marko Filmanović i L. M.

Za Markom Šakovićem, koji je nedostupan istražnim organima, raspisana je potjernica, dok se Filmanović i L. M. nalaze u pritvoru.

Rezultati iz istrage ukazuju da je djelovanje kriminalne organizacije planirano na duže vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline, pri čemu je svaki član imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Nataša Šaković je, prema tvrdnjama istražitelja, bila zadužena da vrbuje druge članove, prenosi poruke i uputstva između organizatora i drugih saradnika kriminalne organizacije i da preuzima nabavljeno oružje u većim količinama od Filmanovića.

Marko Šaković je brat Milića Minje Šakovića i policija ih dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom. Oni su odslužili kazne za ubistvo Miroja Baošića koji je ubijen 2005. godine. Marko je osuđen tada na 12 godina, a Minja na 10, pa mu je kazna kao maloljetniku odlukom Apelacionog suda preinačena na vaspitnu mjeru u trajanju od jedne do četiri godine zatvora.

Marko i njegova supruga Nataša već su hapšeni u decembru 2017. godine zbog oružja. Šaković je priznao krivicu i osuđen je na 11 mjeseci zatvora, dok je njegova supruga osuđena na sedam mjeseci. Policija je tada oduzela tri pištolja od Šakovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.