Nastavlja se sukob unutar DPS-a: Milo i Duško zaratili i naručenim anketama!

0

Da unutar DPS-a postoji ozbiljan sukob na relaciji struja Mila Đukanovića i Duška Markovića potvrđuje najnovija anketa koja je danas prezentovana. Po toj anketi, za koji se jasno vidi ko stoji iza nje, premijer Duško Marković i Vlada su
nosioci evropskih reformi. Ništa čudno i neobično, da u anketi od prije desetak dana nije navedeno da Vlada Crne Gore bilježi pad povjerenja građana.

Tako imamo paradoksalnu situaciju, istraživanje CEDEM-a od 12. decembra 2018. godine, apostrofira značajan pad poverenja u Vladu i državne institucije. Sada premijer Duško Marković uzvraća udarac predsjedniku Milu Đukanoviću, objavljivanjem prilično bajatog istraživanja iz septembra 2018. godine koje je naručila delegacija EU u Crnoj Gori, a čija je tema doprinos institucija i pojedinaca procesu EU integracija.

“I baš kako je po “CEDEMU” Milo Djukanović najpopularniji političar, po “Defaktu” je Duško Marković neprikosnoveni evropejac, što najbolje otkriva instruisanost i subjektivnost ovih naručenih istraživanja, očigledno kreiranih u cilju unutrašnjeg razračunavanja u okviru DPS-a. Čiji predsjednik i potpredsjednik ratuju istraživanjima. Pa tako u “Duškovom “ istraživanju, institucija predsjednika uopšte nije tretirana, dok u tretiranju personalnog doprinosa predsjednik Đukanović kaska više od deset procenata za premijerom Markovićem, čijoj Vladi po Đukanovićevom istraživanju drastično pada povjerenje, smatra portparol DNP-a Nikola Jovanović.

Lako je zaključiti da su pomenuta istraživanja lišena svake objektivnosti, i da su “štelovana” da pošalju interne poruke u klanovskom ratu unutar DPS-a.

“Po rangiranosti ministara u ovim anketama, jasno se vidi ko pripada kojoj frakciji, tako da su zaslužni “evropejci” očigledno na Markovićevom fonu, dok slabije rangirani ostaju do kraja vjerni gazdi DPS-a Đukanoviću, ne dovodeći u pitanje snagu njegovog uticaja u sopstvenoj partiji. Ostaje enigma kako su neki najodaniji “Đukanovićevci” postali visoko rangirani “Markovićevci”, i da li su ipak u pitanju vješto raspoređeni spavači, jedne ili druge frakcije.
U svakom slučaju, Đukanović i Marković, sa opozicionog stanovišta zaista jesu jedna te ista struja, koliko god tenzije medju njima bile sve izraženije, ističe on.

Podjednako su zaslužni što Crna Gora tapka u mjestu, jer su zajedno izgradjuvali diktaturu i policijsku državu.

“Građani ne smiju postati taoci njihovih međusobnih sukoba oko podjele centatra moci, jer su zajedno sa Svetozarom Marovićem produkti jedne te iste političko-kriminalne matrice koja je opustošila Crnu Goru. Za šta će pred slobodnim pravosuđem morati da snose odgovornost u skladu sa svojim zaslugama, navodi on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.