Nacionalist: ŠTA TO PRIBLIŽAVA MILA I DAKU?

4

Poznavaocima političkih prilika u Crnoj Gori, ali i običnim građanima koji se i dalje bore za slobodu nakon tridesetogodišnjeg ropstva pod DPS-om, više je nego jasno da zajednički imenitelj/neprijatelj Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, i Miodraga Dake Davidovića, kontroverznog biznismena i švercera, na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću predstavljaju stranke okupljene u koaliciji „Za budućnost Crne Gore“. Jer Davidović i njegov tzv. „Narodni pokret“ mogu jačati jedino slabljenjem Demokratskog fronta, što zapravo najviše odgovara DPS-u, zbog čega objektivno Milo i Daka nisu i neće biti protivnici na pomenutim izborima. Naime, Milo i DPS će atakovati na biračko telo kojem Davidović zapravo nema pristupa, a Daka će napasti biračko telo DF-a kojem Milo nema pristupa, i eto nama strateških partnera. U takvom razvoju situacije, i Daka i Milo će što javno, što tajno, kriviti zvanični Beograd i R Srbiju za svoje neuspehe i poraze, a DF će napadati da deluju u korist strane države.

Jer puno toga je zajedničko u životu i karijeri Dake i Mila. Dele istu strast prema gradu rođenja, imaju u svom posedu DPS-ovu bazu biračkog tela, tzv. Siguran glas, obojica idu kod istog sugrađanina u „Splendid“, imaju iste poslovne ciljeve i bliski su sa većinom „poslovnih kriminalaca“, od Tuzi pa širom prostora bivše Jugoslavije. Daka, kao i Milo, želi da se oslobodi „ruske prošlosti“ i davanja reči i obećanja, jer njima reč nikada i nije bila sveta. Obojica žele da osvoje crnogorsko primorje, Daka preko Budve i pojedinaca iz DF-a, Milo preko biznismena Petrosa Statisa, vlasnika kompanije „Adriatic propertis“ i „Svetog Stefana“, kao i njemu sličnih. Zajednička im je i Srpska pravoslavna crkva jer žele da je pokore, Daka ktitorstvom i teološkom neukošću, Milo državnim projektom i „odbranom vulgarnog ateizma“. Možete misliti…

Nadasve, zajedničko im je i slabljenje uspešne pozicije Srbije u regionu i na međunarodnom planu, te omalovažavanje svega što za srpski narod na Balkanu radi predsednik Aleksandar Vučić. Daka navedeno sprovodi spletkarenjem unutar SPC pred predstojeći izbor novog Patrijarha, te uticajem na radikalnu desnicu sa margina, Milo preko sitnih i jadnih zapadnih lobista američke mreže na ovim prostorima, koju tradicionalno lično finansira, verovatno od predsedničke plate, zatim delova „akademske javnosti“ u Crnoj Gori i nekoliko interesnih pojedinaca. Na kraju ono što je moglo i na početak, nit koja ih je jednom za uvek povezala je nezadovoljstvo avgustovskim parlamentarnim izborima, Milo što je izgubio deo onoga što je imao, Daka zbog toga što nije dobio više od onoga što mu je dato.

4 Comments
 1. Leonida komentariše

  Prema ovom tekstu ispade da je Davidović bliži Milu nego Vučić! Neće biti! Ne dijelite one koji su srušili Mila Đukanovića, pustite da sami na lokalnom nivou odluče za koga će glasati! Oni se međusobno najbolje znaju, bez obzira da li su “autohtoni” ili “neautohtonii” Srbi ili Crnogorci! …. Rekosmo li da je “pao Berlinski zid” i da je Crna Gora oslobođena?! Novi jaram nam ni od koga nije potreban, uključujući i nečiju produženu ruku – Krivokapića!

  16
  19
 2. PRAVEDNIK komentariše

  borba igrate na pogresnu kartu ovo je sve iz kuhinje dpsa i njihovih tajnih sluzbi a takodje i vucica i njihovih tajnih sluzbi . nemozete vi niksicane nacerati da glasaju za ovoga ili onoga koji ponudi najbolji program i najboljeg moralnog strucnog narodnog coeka za gradonacelnika oni ce pobijediti a najbolje je da izadju ka na parlamentarnim mada je situacija sad drukcija pzpe se odvojio od fronta , snpe se odvojio od fronta prava se odvojila od fronta ucg isto tako ostala je radnicka koja treba malo zustrije da reaguje na ove pljackaske privatizacije i da podnesu inicijative , pa i ovoga maksima pok otac se maka od df . sa zdravkom imate uspjeh . znaci ponovo najvise izgleda imaju demokrate i ura koja je i dobila izbore culi smo najvecega srbina iz crne gore iz ceklina kod rijeke crnojevica dragana soca . pa prema tome znaju niksicani kome mogu da vjeruju . jedino znam da dps treba poslati na lomacu i da svi masovno izadju i to taman ka na parlamentarne najvise njih do 12 casova ujutro .

  30
  7
 3. Istina je jedna nema dvije komentariše

  Svaka novostvorena partija koja ne udje u koaliciju Za budućnost Niksica direktno radi u korist dps to svako treba da zna i ne rasipa glasove…

  8
  26
 4. StaZnamJa komentariše

  Daka je legenda od covjeka!!!

  51
  5
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.