“Nacionalist”: Novi “državni udar” crnogorskog režima s one strane razuma!

0

Glavno glasilo crnogorskog režima “Pobjeda” je, u tekstu jednog od najomiljenijih režimskih novinara Draška Đuranovića, objavilo bombastičnu vest da je crnogorska policija u sredu, 11. marta t.g, privela srpskog državljanina Željka Stankovića, zaposlenog kao fizički radnik pri Manastiru Ostrog, kod koga su navodno pronađena dokumenta sa oznakom “strogo poverljivo”, u kojima se najavljuje izvođenje određenih akcija u Crnoj Gori u cilju destabilizacije tamošnjeg režima.

Naime, Stanković je navodno zatečen u izvesnom stanu na području Nikšića koji je crnogorska policija pretresla zbog sumnje da predstavlja skrovište neimenovane bezbednosno interesantne osobe umešane u šverc narkotika, kojom prilikom su kod njega, kako piše “Pobjeda”, i pronađena pomenuta dokumenta.

Da stvar bude interesantnija, kao u nekom špijunskom filmu C produkcije, dokumenti pronađeni kod Stankovića su navodno tri “strogo poverljive depeše” označene kao “vojna tajna”, i u njima se pominje izvesna “Komanda Panter”, koja, citiramo, zvanično ne ulazi u sastav ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova Srbije, a u čije zadatke spada, “zauzimanje strateških položaja, izviđanje, diverzija i čuvanje strateških položaja i objekata tokom sukoba”. Takođe, u tekstu se navodi da je rukovodilac pomenute “Komande” u Crnoj Gori, sa kodnim imenom “Jastreb”, u međuvremenu odustao od operacije, kao i da pre “oružanih sukoba u Crnoj Gori” treba preuzeti “dva paketa”?!?

Kako bi ovaj amaterski scenario poprimio još veću dozu ozbiljnosti i mističnosti, pomenutim “paketima” su takođe dodeljene kodne oznake, pri čemu nije navedeno šta se u njima tačno nalazi, a na kraju dokumenata je navedeno da će dalja komunikacija biti nastavljena preko kontakta pod kodnim imenom “Zmija” (evidentno je da su kreatori ove lakrdije zaljubljenici u životinjski svet).

Pritom, da bi čitava izmišljotina dobila dodatnu težinu, navedeno je da se na kraju zaplenjenih dokumenata nalaze potpisi direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, kao i pravnika Zorana Stojanova, zaposlenog u Ministarstvu odbrane Srbije.

Zanimljivo je da su dokumenti koji su navodno pronađeni kod Stankovića datirani na sredinu novembra prošle godine, neposredno pre usvajanja nakaradnog tzv. Zakona o slobodi veroispovesti, iz čega je očigledna namera da se opisana “specijalna operacija” dovede u vezu sa optužbama apsolutnog gospodara Crne Gore Mila Đukanovića i njegove kamarile da država Srbija i Srpska pravoslavna crkva (SPC) destabilizuju Crnu Goru.

Kako smo saznali od izvora bliskih vrhu crnogorske policije, koji su iz razumljivih razloga zatražili da njihov identitet ne bude otkriven, iza ove sumanute konstrukcije stoji pomoćnik direktora Uprave policije (UP) Crne Gore Veselina Veljovića, nekadašnji visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i rado viđen gost na proslavama crnogorskih kriminalaca Zoran Lazović. Naime, Lazović, koji važi za osvedočenog srbomrsca, izdao je nalog svojoj dugogodišnjoj pudlici, takođe nekadašnjem pripadniku ANB a sada funkcioneru UP Dušku Goluboviću, da razradi njegovu ideju o optuživanju Srbije i SPC za navodni novi pokušaj nasilnog svrgavanja crnogorskih vlasti, poput afere “državni udar” iz 2016. godine, kada je crnogorski režim, proglašavajući poremećenog Sašu Sinđelića za svedoka-saradnika, optužio grupu srpskih desničara-turista da je, po nalogu ruskih vojnih obaveštajnih struktura i u sadejstvu sa predstavnicima opozicionog Demokratskog fronta (DF), planirala da ga svrgne.

Međutim, umesto da povereni zadatak obavi kvalitetno, i na taj način izmišljenom scenariju da privid verodostojnosti, Golubović je, zbog svojih ograničenih intelektualnih sposobnosti, a očigledno i prevelike ljubavi prema teorijama zavere i špijunskim filmovima, napravio smejuriju punu nelogičnosti, u koju teško da mogu da poveruju i deca. Golubović je ove “podatke” potom prosledio Đuranoviću da ih dodatno uobliči, ali ni on očigledno nije imao dovoljno inspiracije da pomenutoj izmišljotini da više smisla.

Sve ove nebuloze, kao i činjenica da se ponovo pokušava sa konstruisanjem nekakvog “državnog udara”, samo potvrđuju u kakvoj se pometnji i dubiozi nalazi Đukanovićev režim. A to može samo da podstakne verujući narod, ali i sve protivnike Don Mila i njegovih satrapa, da istraju u svojoj borbi i konačno ih pošalju u zaborav.

(Nacionalist.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.