“Nacionalist”: Mason Jakšić u odbrani lika i djela Mila Đukanovića

0

Tokom aktuelnog perioda je u odbaranu dosadašnjeg crnogorskog režima „ustao“ Boško Jakšić, kvazi-intelektualac koji se predstavlja kao spoljnopolitički analitičar i komentator, inače osvedočeni srbomrzac i promoter zapadnih interesa.

Naime, iako bi, imajući u vidu način na koji se predstavlja, kao i dosadašnje iskustvo, sasvim sigurno trebalo u potpunosti da mu bude jasno da je dosdašnji crnogorski režim „na putu bez povratka“, Jakšić i u ovom času zdušno i posvećeno obleće „antisrpske“ medijske kuće, kako bi pred njihovim auditorijumom branio i pravdao Đukanovića, lažno optužujući Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu da se mešaju u „unutrašnje stvari“ suverenih država, čime navodno vrše destabilizaciju regiona.

Za one kojima su poznati lik i delo Boška Jakšića, sve što on sada radi je potpuno razumljivo.

Naime, jasno je da Jakšić kao pripadnik masonske organizacije ne može blagonaklono da gleda na Srpsku pravoslavnu crkvu, niti poreklo, narod i tradicija mogu da mu budu važniji od veze sa njegovom braćom u „keceljama“. Iako ima urođeni talenat za mržnju prema sopstvenom narodu i veličanje, glorifikovnje i promociju interesa neprijatelja Srbije, Jakšić je pomenute veštine dodatno usavršio još tokom osamdesetih godina prošlog veka, kada je kao stipendista „Vašington posta“ određeno vreme boravio na „obuci“ u SAD.

Nakon navedenog je, po povratku u domovinu, još aktivnije počeo da radi protiv svog naroda, nudeći se za sradnju i tadašnjim službama bezbednosti, kako bi pomogao u suzbijanju „srpskog faktora“, ali je njegova ponuda odbijena, jer je ocenjen kao „nestabilna ličnost“. Tokom poslednjeg perioda je veoma čest gost na „Bi-Bi-Siju“, „Radiju slobodna Evropa“ i „Al-DŽezira“, a otkako je otpočelo urušavanje anti-srpskog režima u Crnoj Gori, podrška koju je u prethodnom periodu pružao diktatoru Đukanoviću je postala još jača i glasnija, kao i njegovi napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Imajući u vidu da je crnogorski režim „spao“ na podršku onih poput Jakšića, odnosno kompromitovanih i izanđalih, penzionisanih eksponenata zapadnih interesa, koji su izgubili svaku upotrebnu vrednost te ih „u životu“ drži jedino još mržnja prema Srbiji, srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dok su oni koji su još uvek od interesa svojim zapadnim mentorima počeli da se distanciraju od njega, jasno je da je Đukanovićevom teroru kraj sasvim blizu.

Izvor: Nacionalist

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.