“Nacionalist”: Dragica Ćeranić, “čelična lejdi” i čuvar Milovih tajni!

3

Među saradnicima crnogorskog diktatora Mila Đukanovića, kao osoba „iz sjenke“, ali i od najvećeg povjerenja, izdvaja se njegova dugogodišnja sekretarica Dragica Ćeranić, koja je uz njega još iz vremena kada je kao „mlad, lep i pametan“ 1989. godine izabran za sekretara Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Crne Gore (SK CG).

Danas, Ćeranićeva, iako bez zvučne funkcije u strukturama Đukanovićevog režima, važi za osobu od koje strijepe svi državni funkcioneri, bez obzira na kojoj su poziciji, i stoga nastoje da kupe njenu naklonost, kako bi imali što veću prohodnost kod Đukanovića.

Ćeranićeva je svoj uticaj kod Đukanovića „kupila“ bespogovornom odanošću, a posebno sposobnošću da čuva privatnost, tačnije njegove najintimnije i najpovjerljivije tajne.

Međutim, najskupocenije poklone Ćeranićeva dobija upravo od svog šefa, kao nagradu za višedecenijsku lojalnost i diskreciju, pri čemu se ne libi da sve ove poklone ističe na krajnje neprimeren i neukusan način. Pritom, radi se o artiklima koji nisu nedostupni samo „običnim“ građanima Crne Gore, nego i većini aktuelnih crnogorskih ministara, koji su sve samo ne siromašni ljudi. Inače, ono što je posebno interesantno, a možda zapravo i logično, s obzirom da se radi o ljudima bez ikakvog morala i skrupula, jeste da je Ćeranićeva, osim sa Đukanovićevim konkubinama, istovremeno veoma bliska i sa njegovom suprugom Lidijom.

Kada je riječ o karakteru Ćeranićeve, u pitanju je osoba u najmanju ruku skromnog obrazovanja i rječitosti, u čijem CV-ju jedno od najistaknutijih mesta zauzima praćenje južnoameričkih telenovela. Uprkos tome, karakteriše je i više nego prenaglašena uobraženost, što je posledica statusa koji uživa kod Đukanovića. Ona zna kome je Đukanović naklonjen, a koga mrzi i prezire, ko mu je potreban, a koga posmatra kao teret… Inače, osim Đukanovića, u njenim očima određen, mada daleko manji autoritet, ima njegov glavni politički savetnik Milan Roćen, sa kojim se Ćeranićeva poznaje još iz perioda zajedničkog uspinjanja po ljestvici SK CG.

3 Comments
 1. Zemo komentariše

  Bila je najbolja riba na duži, ona i roćko su ašikovali dozivajuci se s glavica, ona iz duži a roćko iz okolice žabljaka, dragica draga sekretarica, tele, novela 😉

  26
  15
 2. Banja Kaluđerovic komentariše

  Dragica Ćeranić je posebna žena.
  Veliki drug i pouzdani prijatelj !

  34
  18
 3. Cele komentariše

  Laka joj zemlja

  11
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.