Muzički spektakl na rivi Pine

0

„Tivat spaja region“, moto je festivala Biser Jadrana koji će sjutra po prvi put biti održan u Tivtu.

Direktor festivala Bojan Delić izjavio je da smatra da su uspjeli spojiti region, sva provjerena imena i učesnike mnogih Evrovizija.

“Poseban akcenat bih stavio da će nastupiti 14 crnogorskih izvođača, što nikada nije bilo, tako da ponos leti do neba. Ozbiljna ekipa stoji iza ovoga i što je do nas mi smo odradili. Najveću zahvalnost dugujemo gradonačelniku Željku Komnenoviću, koji je odmah na prvu loptu odreagovao i objeručke prihvatio ideju. Nadamo se da će sve biti kako treba“, rekao je Delić.

Direktorica TO Tivat Nina Lakičević istakla je da su pripreme bile kompleksne, posebno jer su željeli da ovo bude događaj koji će živjeti u narednom periodu.

“Vidjeli smo koliko je značajno da ovo zaživi kako bi naši izvođači imali priliku da promovišu svoje kvalitete, ali i iz regiona. Kada su prijave počele stizati, vidjeli smo da materijala ima za više večeri, tako da za sljedeću godinu planiramo barem dvije festivalske noći“.

Zvonimir Nedeljković, PR festivala, zahvalio je kolegama iz medija koji su na više od 400 portala prenijeli vijesti o konkursu.
On je kazao da je bilo veliko interesovanje regionalnih televizijskih kuća za prenos festivala ali da ove godine prvenstveno zbog problema smještaja nisu bili u mogućnosti da ih ugoste.

„Sljedeće godine ćemo imati dvije takmičarske večeri pa se nadamo da ćemo uspjeti okupiti kolege iz regiona i organizovati prenose na njihovim televizijskim kućama, a ove godine prenos uživo biće na nacionalnom servisu RTCG od 21 sat“, najavio je Nedeljković.

Delić je istakao da su veoma zadovoljni što kvalitetni pjevači odlučuju o izboru, te da je veliki dio njih izrazio želju da nastupi naredne godine i u festivalskom i revijalnom dijelu.

Na festivalu će nastupiti: Makadam, Danijel Popović i Džuli ( Julija ) Popović, Mićo Vujović, Bane Nedović, Bojan Delić, Katarina Bogićević, Stevan Faddy, Jelena Zvicer, Jelena Božović, Doris Deković, Danijel Milić, Filip Sjekloća, Vanja Radovanović, Milorad Mijušković, Princ, Petar Wagner, Jelena Vukojević, Saša Lazarević, Ana Stanojević, Igor Cukrov, Lorenca Lola Puhar, Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk, Ana Petan, Martinijan Kirilovski i Neno Murić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.