“Muž je branič žene i đeteta, narod branič crkve i plemena”!

“Muž je branič žene i đeteta, narod branič crkve i plemena”!

piše: Aleksandar Mrdak, odbornik DF-a Mojkovac

Danas, kad su svi uvidjeli da se vlasti miješaju u vjerska osjećanja građana i da namjeravaju prisvajati crkve, koje su vjekovima gradili dobrotvori, narod je jasno i glasno stao u odbranu svojih svetinja. Politička pripadnost je sada najnebitnija stvar, jer su učesnici litija, kako pripadnici vladajućih i opozicionih partija, tako i apstinenti.

Međutim, iako ulicama Crne Gore, litijama protestuje preko 100.000 njenih građana, Vlada i dalje nema sluha, već svoje državljane, svoj narod, javno označava neprijateljima svoje države, što je naravno apsurd i jalov pokušaj da se opravda odluka vlade, a za koju svi znaju da je potekla od predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

Apsurdno je i kontradiktorno saopštenje premijera Markovića, da je neslaganje sa zakonom preraslo u obračun sa Crnom Gorom, a prije samo desetak dana se Uprava Policije zahvaljivala narodu na dostojanstvenim šetnjama, kojima izražavaju svoja neslaganja sa donešenim zakonom.

Svima je danas jasno da, što je narodno nezadovoljstvo veće, to su oni koji su “silom na sramotu” u 3 poslije ponoći donijeli zakon, nervozniji.

Nervozni su što su vidjeli da njihov šef nema namjeru da povuče zakon, što bi narod možda djelimično umirilo, kao i zbog toga što isti ovi mirni vjerski protesti, mogu lako da prerastu u proteste socijalne prirode.

Danas kada se stotinu hiljada građana Crne Gore naziva neprijateljima države, među kojima su, razumije se i glasači vladajuće partije, sjetimo se etiketiranja ljudi iz DF-a, koji su proglašavani državnim neprijateljima, a mitropolit Amfilohije nazivan pogrbnim “Risto sotona”, dio opozicije je ćutanjem opravdavao pomenute kvalifikacije.

Sada smo svi u isti koš. Izdajnici Crne Gore jer branimo ono najsvetije, instituciju koja je stvarala Crnu Goru.

“Muž je branič žene i đeteta, narod branič crkve i plemena”!

Istrajmo!

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *