Mreža mladih Pokreta za promjene:Na Murtovini osvanuo uvredljivi grafit čiji su nalogodavci dobro poznati

0

Danas je u naselju Murtovina osvanuo grafit sa uvredljivim sadržajem na račun pripadnika Hrvatskog i Bošnjačkog naroda koji su članovi Mreže mladih Pokreta za promjene prekrečili i uklonili.

Mladi Pokreta za promjene su konkretnim djelovanjem zaustavili širenje laži i govora mržnje od strane dobro poznatih struktura, ističu iz ove partije.

Oni navode, da uprkos činjenici da su naši sugrađani zabilježili prolaženje policije tom putanjom više puta, natpis od nadležnih organa nije evidentiran.

Shodno činjenici da je premijera filma “Dara iz Jasenovca” izazvala emotivne reakcije kod građana pojedinci su se drznuli da ohrabreni dobro poznatim nalogodavcima utiču na nacionalne manjine, smatraju iz ove partije.

Na ovaj način, poručuju oni, Mreža mladih Pokreta za promjene snažno osuđuje ovaj vandalski čin, kao i sve ostale oblike govora mržnje i ispoljavanja agresije.

 

“Posebno ukazujemo na činjenicu osjetljivog vremenskog perioda u susret lokalnim izborima u Nikšiću i ostalim gradovima”, zaključili su u svom saopštenju iz ove partije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.