Mrdović: Milatovićeva oštra retorika nagovještava njegovu želju da uđe u politički ring

0

Direktorica Akcije za socijalnu pravdu Ines Mrdović smatra da su trenutno vanredni izbori najrealniji u Glavnom gradu i da se sve partije spremaju za njih.

Komentarišući aktuelnu krizu vlasti u podgoričkom parlamentu, Mrdović je istakla da u tom smislu treba posmatrati i nove partije, poput tek osnovane nekadašnjeg premijera Markovića, ali i najavljene aktuelnog predsjednika države Milatovića.

„Upravo čitav niz poteza koje Milatović preduzima u javnosti u proteklo vrijeme i oštra retorika koju koristi u javnim istupima, nagovještava da će brzo ući u politički ring. Takođe i Marković želi da opipa puls birača i koliko može da uzme od nekada jedinstvenog DPS-a“, smatra Mrdović.

Ističe da će mogući podgorički izbori biti vrlo bitni, jer će oni u dobroj mjeri biti reper raspoloženja građana na centralnom nivou.

„A istovremeno će biti i test za Spajićevu partiju, koja je u dva grada već zabilježila ozbiljan pad. Ukoliko Spajićeva partija pretrpi značajniji pad glasova i u Podgorici, onda bi rukovodstvo te partije konačno moralo da postane svjesno da plaćaju ceh dominantno toga što su proteklih mjeseci napunili po dubini kompromitovani DPS kadar, a taj kadar će i dalje glasati DPS, ali će PES zato ostati bez glasova onih koji su time razočarani, jer su očekivali promjene i jednake šanse za sve“, upozorava Mrdović.

Kada je riječ o vanrednim izborima na državnom nivou, Mrdović smatra da je izvjesnija najavljena rekonstrukcija Vlade.

„Čini se da je u ovom času realnija opcija rekonstrukcije vlade, makar sudeći po onome što javno sada saopštavaju članice vladajuće koalicije. Ipak, svi iščekuju ishod mogućih vanrednih podgoričkih izbora, a trenutno se malo kome ide na vanredne izbore na državnom nivou“, zaključuje Mrdović.

 

(gradski.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.